KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Čokoladni kolač od kikirikija

Kolač od čokolade s ukusnim nadjevom

oko 14 komada

dosta zahtjevno 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Čokoladni kolač od kikirikija

Kalup za kolače (Ø 26 cm):

Obruč za kalup:

Tijesto:

4 jaja
4 žlice vode
130 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
70 g brašna
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
20 g Dr. Oetker Kakao za kolače

Nadjev:

300 g šećera
150 g maslaca
1,5 dl mlijeka
300 g kikirikija (slanog prženog)

Za ukrašavanje:

150 g tamne čokolade
46 ml Dr. Oetker Desertni preljev s okusom čokolade
6 žlice mlijeka
malo kikirikija

preparation

Priprema

1

Pripremanje

Dno kalupa za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje, a rubove kalupa premažite uljem.

Prethodno zagrijte pećnicu:

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Mikserom pjenasto umutite jaja, vodu, šećer, vanilin šećer i sol. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, gustin i kakao. Prosijte sve na smjesu jaja i šećera i lagano izmiješajte gumenom špatulicom. Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite na donjoj razini pećnice oko 25 minuta.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Pečen biskvit izvadite iz pećnice, odvojite obruč i ostavite da se ohladi.

3

Nadjev

Šećer i maslac istopite u tavi (npr. teflon) uz stalno miješanje dok ne postane svijetlo smeđe boje. Dodajte mlijeko (oprez, može zakipjeti) i kuhajte nekoliko minuta dok ne nastane gusta smjesa. Maknite s vatre, umiješajte kikiriki i ostavite da se ohladi.

Biskvit prerežite vodoravno na dva dijela. Jedan biskvit premjestite na pladanj i postavite obruč. Nadjev ravnomjerno premažite po biskvitu. Na to stavite drugi biskvit i ostavite najmanje 60 minuta, najbolje preko noći, u frižideru.

4

Ukrašavanje

Uklonite obruč. Čokoladu narežite na veće komade i istopite skupa s desertnim umakom i mlijekom u vodenoj kupelji. Dobro izmiješajte i prelijte preko kolača. Kikiriki narežite na komadiće i po želji ukrasite kolač.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu