za ovaj recept Čokoladna torta s brusnicama
Papir za pečenje |
malo | masnoće |
5 | jaja (veličine M) |
150 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
150 g | pšeničnog brašna |
1 ½ razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
3 žlice | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
oko 400 g | džema od divljih brusnica |
600 g | hladnog slatkog vrhnja za šlag |
3 omota | Dr. Oetker Instant Želatine Fix |
150 g | tamne čokolade |
Dno kalupa za tortu namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Jaja pjenasto umutite u posudi mikserom (metlicama) na najvećoj brzini 1 minutu. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom i usipavajte u smjesu miješajući oko 1 minutu. Nastavite miješati još dvije minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom i u dva navrata kratko dodajte u smjesu, miješajući na najnižoj brzini. Tijesto poravnajte u kalupu. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.
Nivo pećnice donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Biskvit izvadite iz kalupa, istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom i ostavite da se ohladi.
Povucite papir za pečenje. Biskvit jednom vodoravno prerežite i donju polovicu stavite na pladanj za torte. Očišćeni kalup obruča za torte ili prsten za torte stavite oko biskvita.
Dvije žlice džema od brusnica ostavite sa strane. Preostali džem ravnomjerno raspodijelite po podlozi. Tučeno vrhnje sa želatinom fix čvrsto istucite prema uputama na omotu, na kraju dodajte vanilin šećer. Oko 3 žlice tučenog vrhnja ostavite sa strane. Preostalo tučeno vrhnje premažite po brusnicama. Na to stavite gornju polovicu biskvita. Tortu premažite preostalim tučenim vrhnjem i stavite ju u hladnjak na najmanje 2 sata.
Čokoladu grubo nasjeckajte i otopite na pari. Otopljenu čokoladu stavite na veliki papir za pečenje i paletom ili grabilicom razmažite u obliku pravokutnika (oko 40 x 20cm). Papir jednake veličine stavite preko toga i lagano pritisnite (slika 1). Namotajte kuvertiru između papira (slika 2) i ostavite u hladnjaku da se stvrdne.
Prije posluživanja odvojite i skinite obruč za torte. Odmotajte namotani papir za pečenje; pritom će čokolada puknuti na komade (slika 3). Raspodijelite ih dekorativno po torti. Po tome rasporedite preostali džem od brusnice.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne