Flag

Čokoladna torta

oko 12 komada
Lagano
70
Čokoladni kolač s ukusnom kremom od mascarpone sira i čokolade
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Smjesa se može peći i kao jedan biskvit za tortu na istim postavkama pećnice oko 35 minuta. Biskvit za tortu prerežite dva puta kako bi dobili tri podloge.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
3jaja (veličine M)
125 gmekog maslaca
300 mlmlaćenice
280 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
250 gglatkog brašna
2 žliceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 gtamne čokolade
Čokoladna krema
450 gsira Mascarpone (sobne temperature)
200 gtamne čokolade
200 gmliječne čokolade
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Biskvit

Tamnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Jaja, maslac, mlaćenicu, šećer i vanilin šećer stavite u zdjelu. Zatim, pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijte i kratko sve izmiješajte ručnim mikserom (metlicama). Tamnu čokoladu umiješajte u smjesu.

2

Smjesu podijelite u tri kalupa za torte. Dno obložite papirom za pečenje, a rubove kalupa namastite maslacem (Ø 20 cm).


Kalup stavite na kuhinjsku rešetku u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 28 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Postupak pečenja ponovite s ostalim kalupima.

4

Čokoladna krema

Tamnu čokoladu i mliječnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Zatim, umiješajte otopljene čokolade s mascarpone sirom. Ohlađene podloge spojite s 2/3 kreme. Špatulom dekorativno premažite preostalu kremu po površini torte.


Kolač do posluživanja stavite na hladno.

  • Smjesa se može peći i kao jedan biskvit za tortu na istim postavkama pećnice oko 35 minuta. Biskvit za tortu prerežite dva puta kako bi dobili tri podloge.