KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Čokoladna torta

Čokoladni kolač s ukusnom kremom od mascarpone sira i čokolade

oko 12 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Čokoladna torta

Biskvit:

3 jaja (veličine M)
125 g mekog maslaca
300 ml mlaćenice
280 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
250 g glatkog brašna
2 žlice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 g tamne čokolade

Čokoladna krema:

450 g sira Mascarpone (sobne temperature)
200 g tamne čokolade
200 g mliječne čokolade

preparation

Priprema

1

Biskvit

Tamnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Jaja, maslac, mlaćenicu, šećer i vanilin šećer stavite u zdjelu. Zatim, pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijte i kratko sve izmiješajte ručnim mikserom (metlicama). Tamnu čokoladu umiješajte u smjesu.

2

Smjesu podijelite u tri kalupa za torte. Dno obložite papirom za pečenje, a rubove kalupa namastite maslacem (Ø 20 cm).

Kalup stavite na kuhinjsku rešetku u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 28 Minuta

3

Postupak pečenja ponovite s ostalim kalupima.

4

Čokoladna krema

Tamnu čokoladu i mliječnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Zatim, umiješajte otopljene čokolade s mascarpone sirom. Ohlađene podloge spojite s 2/3 kreme. Špatulom dekorativno premažite preostalu kremu po površini torte.

Kolač do posluživanja stavite na hladno.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu