KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Cappuccino torta

Kremasta torta s kapučinom za svaku prigodu

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Cappuccino torta

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvit:

2 jaja (veličine M)
75 g šećera
2 žličice Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer iz doze
75 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Nadjev:

6 razom pune žličice instant praha za kapučino , bez šećera (oko 2 vrećice)
50 ml mlake vode
50 g šećera
2 žličice Dr. Oetker Vanilin šećer iz doze
400 g slatkog vrhnja za šlag
2 omota Dr. Oetker Instant Želatina Fix (po 15 g)

Za ukrašavanje:

50 g tamne čokolade

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Biskvit

Jaja u posudi mikserom (metlicama) na najvećoj brzini 1 min. pjenasto istucite. Uspite tijekom 1 min., uz neprestano miješanje, šećer pomiješan s vanilin šećerom te masu tucite još daljnje 2 min. Pomiješajte brašno i Backin prašak za pecivo i kratko umiješajte u 2 porcije na najmanjoj brzini. Tijesto poravnate u kalupu za torte. Kalup gurnite na rešetki u pećnicu.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

3

Podlogu od biskvita odvojite od kalupa, iskrenite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Podlogu položite na pladanj za torte te oko nje postavite očišćeni obruč od kalupa ili obruč za torte.

4

Nadjev

Kapučino prah rastopite u mlakoj vodi, pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Slatko vrhnje za šlag kratko istucite. Uspite, uz stalno miješanje, želatinu fix i istucite čvrsti šlag. Pomoću pjenjače najprije izmiješajte otprilike 4 žlice šlaga sa mješavinom od kapučina, te sve umiješajte u šlag.

5

Masu od šlaga namažite na podlogu te žlicom napravite udubljenja u površini od šlaga. Stavite tortu na najmanje 2 sata u hladnjak.

6

Ukrašavanje

Čokoladu grubo usitnite, otopite u vodenoj kupelji pri slaboj temperaturi i napunite u vrećicu za zamrzavanje. Odrežite mali kut i naštrcajte motive na papir za pečenje. Ostavite motive da se stvrdnu.

7

Obruč za torte pažljivo odvojite i skinite. Tortu po želji ukrasite čokoladnim ornamentima i pospite kakaom.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu