KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Brownies s kikirikijem i karamelom

Brownies s kremom od kikirikija i kremastog sira, poprskano preljevom od karamele

oko 16 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Brownies s kikirikijem i karamelom

Tijesto:

1 pakiranje Dr. Oetker Brownies
3 jaja (veličine M)
50 ml vode
100 g omekšalog maslaca ili margarina

Krema:

150 g maslaca od kikirikija
200 g krem sira
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
20 g kikirikija (neslan, prženi)
3 žlice preljeva od karamele

preparation

Priprema

1

Priprema

Složite kalup za pečenje (priložen mješavini za kolač) prema uputama na kalupu za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 160 °C

Pećnica na vrući zrak oko 140 °C

2

Tijesto

Mješavinu za kolač stavite u zdjelu, dodajte jaja, vodu i omekšani maslac. Pjenjačom izradite glatko tijesto. Ulijte tijesto u kalup i pospite komadićima čokolade (priložena mješavini za kolač). Kalup stavite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 40 Minuta

Pečeni kolač u kalupu ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Krema

Otvorite bočne stranice kalupa, odvojite kolač i stavite ga na pladanj. Kremu od kikirikija zajedno s kremastim sirom i vanilin šećerom stavite u posudu i mikserom (metlicama) izradite glatku kremu. Kremom premažite kolač. Žličicom u kremu utisnite mala udubljenja. Pospite kikirikijem i prelijte umakom od karamele.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu