Brownies na štapiću

Čokoladne kocke u obliku sladoleda, ukrašene preljevom tamne čokolade, suhim voćem, jestivim cvijećem i raznim orašastim plodovima

oko 30 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Brownies na štapiću

Potrebno:

kalup za kolače (30x34)
štapići za sladoled
Papir za pečenje

Brownies:

70 g sjemenki lana (grubo mljevenih)
130 ml vode
200 g tamne čokolade (min. 87% kakaa)
1 žlica suncokretovo ulje
280 g margarina
475 g kokosovog šećera
2 žlice Dr. Oetker Crnog kakaa u prahu
400 g brašna (tip 405)
4 žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Dekoracija:

150 g tamne čokolade (min. 87% kakaa)
½ žličica čili pahuljice
1 žlica Dr. Oetker Lješnjak krokanta
1 žlica kokosove mrvice
1 žlica pistacija (usitnjenih)
1 žlica sušeno cvijeće (npr. latice ruže, miješano cvijeće)
20 g suhih brusnica
20 g suhih marelica
1 zlatni listić (siguran za konzumaciju)
30 g crvenog ribiza

preparation

Priprema

1

Brownies

Namočite sjemenke lana u vodi oko 10 minuta. Zagrijte pećnicu. Krupno nasjeckanu tamnu čokoladu i suncokretovo ulje rastopite u vrućoj vodenoj kupelji.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

U međuvremenu, miksajte margarin i kokosov šećer dok ne dobijete laganu kremastu smjesu. Dodajte i umiješajte rastopljenu čokoladu. Izmiješajte kakao, brašno i prašak za pecivo i sjedinite sa smjesom čokolade i šećera, te dodajte razmočene sjemenke lana.
 

3

Kalup za kolače stavite na lim za pečenje obložen papirom, ravnomjerno rasporedite tijesto i stavite u pećnicu. Izvadite, ostavite da se rashladi, pa stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta. 

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 30 Minute

4

Dekoracija

Krupno nasjeckajte i rastopite čokoladu u vrućoj vodenoj kupelji. Narežite kakao kocke na 30 komada jednake veličine. Nožem lagano zaoblite gornji rub da dobijete izgled sladoleda na štapiću, pa umetnite štapić u svaki komad kolača. Operite, sortirajte i prosušite ribiz.
 

5

Umočite kolače u čokoladu i po želji ukrasite čili pahuljicama, orašastim plodovima, kokosovim mrvicama, pistacijama, cvijećem, suhim voćem, zlatnim listićima i ribizom. 

Za vegansku verziju jedino trebate paziti da čokolada bude veganska. Kreativnost nema granica kada se radi o dekoriranju! Super je jednostavno napraviti kuglice od ostataka kolača i viška tijesta.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne