Flag

Brownie od tikve

oko 36 komada
Srednje teško
40
Sočni čokoladni kolač s tikvom za Halloween
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolač možete zamrznuti bez dekoracije.
Recipe Tips
Za lica tikvi izdubite oči i nos štapićem za ražnjiće i obojite ih Dr. Oetker Šarenim pismom.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
okvir za pečenje
Nadjev
600 gtikve (npr. Hokkaido tikve)
100 gšećera
2 žličicemljevenog cimeta
1 vrh nožamljevenog muškatnog oraščića
150 mlvode
20 gsvježeg đumbira
200 gsirnog namaza (npr. Philadelphia)
2jaja (veličine M)
Tijesto
250 gtamne čokolade
200 gmaslaca ili margarina (omekšalog)
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 prstohvatsoli
3jaja (veličine M)
75 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gDr. Oetker Kakaa za kolače
Ukrašavanje
300 gDr. Oetker Fondant Dekor bijeli
oko 30 gDr. Oetker Fondant Dekor zeleni
Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvena, žuta boja)
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače (bijela boja)
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Picture - Dr. Oetker Šareno pismo za kolače (bijela boja)
1

Nadjev

Tikvu izrežite na kriške, odstranite sjemenke, operite i narežite na manje komade. Dinstajte na laganoj vatri u poklopljenom loncu sa šećerom, začinima i vodom dok ne omekša (oko 15 min.). Ogulite đumbir, skuhajte ga i propasirajte skupa sa smjesom od tikve i ostavite da se malo ohladi.

2

Tamnu čokoladu na grubo usitnite i otopite u vodenoj kupelji. Na lim stavite papir i okvir za pečenje (25 x 25 cm). Prethodno zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C


Brownie ostavite u okviru za pečenje na kuhinjskoj rešetki da se ohladi.

3

Tijesto

U zdjeli mikserom (metlicama) izradite margarin ili maslac. Postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol dok ne nastane jednolična smjesa. Svako jaje umiješajte na najjačoj brzini po ½ minute. Umiješajte otopljenu tamnu čokoladu. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Tijesto rasporedite po kalupu. Izmiješajte pire od tikve sa sirnim namazom i jajima. Nadjev stavite na tijesto i vilicom napravite pruge kao kod mramora. Potom stavite peći.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

4

Ukrašavanje

Picture - Kürbis-Brownie Handling Kürbis.jpg

Bijeli fondant obojite žutom i crvenom jestivom bojom dok se ne postigne željena nijansa. Tako se mogu modelirati tikve u različitim nijansama boje. Za 4 tikve, od 50 g obojene fondant smjese izradite valjak dužine 15 cm. Valjak podijelite u 4 jednake porcije i oblikujte ih u kuglice. Tupom stranom noža uzdužno utisnite udubljenja oko kuglice. Za peteljke udubite male rupice gore u tikvu pomoću štapića za ražnjiće (slika 1). Od zelenog fondanta izradite male peteljke za tikve i učvrstite ih šarenim pismom na gornjem dijelu tikve.


Otpustite okvir i uklonite ga. Kolač stavite na pladanj i ukrasite tikvama.

  • Kolač možete zamrznuti bez dekoracije.
  • Za lica tikvi izdubite oči i nos štapićem za ražnjiće i obojite ih Dr. Oetker Šarenim pismom.