KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Brownie od tikve

Sočni čokoladni kolač s tikvom za Halloween

oko 36 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Brownie od tikve

Za lim za pečenje:

papir za pečenje
okvir za pečenje

Nadjev:

600 g tikve (npr. Hokkaido tikve)
100 g šećera
2 žličice mljevenog cimeta
1 vrh noža mljevenog muškatnog oraščića
150 ml vode
20 g svježeg đumbira
200 g sirnog namaza (npr. Philadelphia)
2 jaja (veličine M)

Tijesto:

250 g tamne čokolade
200 g maslaca ili margarina (omekšalog)
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
1 prstohvat soli
3 jaja (veličine M)
75 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g Dr. Oetker Kakao za kolače

Ukrašavanje:

300 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
oko 30 g Dr. Oetker Fondant Dekor zeleni
Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvena, žuta boja)
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače (bijela boja)

preparation

Priprema

1

Nadjev

Tikvu izrežite na kriške, odstranite sjemenke, operite i narežite na manje komade. Dinstajte na laganoj vatri u poklopljenom loncu sa šećerom, začinima i vodom dok ne omekša (oko 15 min.). Ogulite đumbir, skuhajte ga i propasirajte skupa sa smjesom od tikve i ostavite da se malo ohladi.

2

Tamnu čokoladu na grubo usitnite i otopite u vodenoj kupelji. Na lim stavite papir i okvir za pečenje (25 x 25 cm). Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Brownie ostavite u okviru za pečenje na kuhinjskoj rešetki da se ohladi.

3

Tijesto

U zdjeli mikserom (metlicama) izradite margarin ili maslac. Postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol dok ne nastane jednolična smjesa. Svako jaje umiješajte na najjačoj brzini po ½ minute. Umiješajte otopljenu tamnu čokoladu. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Tijesto rasporedite po kalupu. Izmiješajte pire od tikve sa sirnim namazom i jajima. Nadjev stavite na tijesto i vilicom napravite pruge kao kod mramora. Potom stavite peći.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

4

Ukrašavanje

Bijeli fondant obojite žutom i crvenom jestivom bojom dok se ne postigne željena nijansa. Tako se mogu modelirati tikve u različitim nijansama boje. Za 4 tikve, od 50 g obojene fondant smjese izradite valjak dužine 15 cm. Valjak podijelite u 4 jednake porcije i oblikujte ih u kuglice. Tupom stranom noža uzdužno utisnite udubljenja oko kuglice. Za peteljke udubite male rupice gore u tikvu pomoću štapića za ražnjiće (slika 1). Od zelenog fondanta izradite male peteljke za tikve i učvrstite ih šarenim pismom na gornjem dijelu tikve.

Otpustite okvir i uklonite ga. Kolač stavite na pladanj i ukrasite tikvama.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu