KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Božićni kuglof

Sočan marcipan kuglof s trešnjama, marelicama i pinjolima

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Božićni kuglof

Za kalup za kuglof (Ø 22 cm):

malo masnoće
malo pšeničnog brašna

Tijesto:

50 g pinjola
100 g sušenih marelica
100 g Dr. Oetker Marcipan masa
200 g mekog maslaca ili margarina
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
1 prstohvat soli
1 razom puna žlica mljevenog kardamoma
1 razom puna žličica mljevenog muškatnog oraščića
4 jaja (veličine M)
200 g pšeničnog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 g sušenih višanja

Za ukrašavanje:

150 g šećera u prahu
2 - 3 žlice vode

preparation

Priprema

1

Priprema

Pinjole prepržite u neprijanjajućoj tavi bez dodatka masnoće i ostavite da se ohlade na tanjuru. Kalup za kuglof namastite i pobrašnite. Marelice narežite na komade. Marcipan grubo naribajte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 170 °C

Pećnica na vrući zrak oko 150 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin i marcipan izradite u posudi mikserom (metlicama) u mekanu smjesu. Miješajući postupno dodajte šećer, bourbon vanilin šećer, Finesse koricu limuna, sol i začine, sve dok se sastojci ne povežu. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako jaje na najvećoj brzini oko minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na srednjoj brzini. Od pinjola, marelica i višnji ostavite oko 2 žlice sa strane, preostale sjemenke i voće kratko umiješajte. Tijesto raspodijelite po kalupu i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.

Nivo pećnice dolje

Vrijeme pečenja: oko 50 Minuta

Kolač nakon 10 minuta izvadite iz kalupa, istresite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.

3

Ukrašavanje

Pomiješajte šećer u prahu s vodom u gust preljev. Ukrasite kolač preljevom i odmah pospite pinjolima i voćem.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu