KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Božićna mousse torta

Biskvit s lješnjakom, bez brašna, s laganom čokoladnom pjenom i nadjevom od višanja

oko 16 komada

dosta zahtjevno 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Božićna mousse torta

Za lim za pečenje:

papir za pečenje
obruč za torte
set kalupa za kekse (npr. u obliku snježne pahulje)

Smjesa od bjelanjaka:

5 bjelanjaka (veličine M)
1 prstohvat soli
120 g šećera
150 g mljevenih lješnjaka
1 razom puna žličica mljevenog cimeta

Nadjev od višanja:

1 staklenka kompota od višanja (neto 350 g)
2 žlice Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
1 žlica šećera
malo mljevenog cimeta
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer

Mousse od čokolade:

300 g čokolade za kuhanje
600 g tučenog vrhnja za šlag

Za ukrašavanje:

malo Dr. Oetker Kakao za kolače

preparation

Priprema

1

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Obruč za torte (Ø 26 cm) stavite na lim. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Smjesa od bjelanjaka

Bjelanjke i sol u posudi mikserom (metlicama) istucite na najvećoj brzini u vrlo čvrst snijeg. Postupno na najvećoj brzini dodajte šećer, miješajući sve dok se ne otopi (4-5 min.). Umiješajte lješnjake i cimet. Polovicu smjese raspodijelite unutar obruča za torte na limu za pečenje. Obruč za torte oprezno uklonite. Ispecite prvu podlogu.

Vrijeme pečenja: 18 - 20 Minuta

Podlogu s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi. Potom povucite papir za pečenje.

3

Od preostale smjese ispecite drugu podlogu.

4

Nadjev od višanja

Višnje dobro ocijedite u cjedilu. Tekućinu iz kompota sačuvajte i odvojite 150 ml. Kuhačom pomiješajte gustin s približno 3 žlice tekućine, a ostalu tekućinu zakuhajte sa šećerom, cimetom i vanilin šećerom. Dodajte pripremljenu smjesu gustina i kratko zakuhajte, uz stalno miješanje. Zatim, umiješajte ocijeđene višnje i ostavite da se malo ohladi.

5

Mousse od čokolade

Čokoladu za kuhanje grubo nasjeckajte i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Uzmite 3 žlice otopljene čokolade i premažite jednu podlogu torte. Stavite obruč za tortu oko podloge. Nadjev s višnjama raspodijelite po donjoj podlozi, ostavljajući 1-2 cm slobodno od ruba. Tučeno vrhnje istucite tako da bude gotovo čvrsto. Najprije 3-4 žlice tučenog vrhnja pomiješajte s otopljenom čokoladom, potom tu smjesu oprezno umiješajte u ostatak tučenog vrhnja. Polovicom smjese premažite podlogu. Zatim, stavite drugu podlogu i lagano pritisnite. Preostali mousse stavite na podlogu i poravnajte. Tortu držite najmanje dva sata u hladnjaku.

6

Ukrašavanje

Obruč za torte otpustite i uklonite. Tortu pospite kakaom. Kalupiće u obliku snježnih pahulja različitih veličina uronite u malo vode, obrišite na kuhinjskom papiru i utisnite u tortu. Prije svakog utiskivanja kalupiće uronite u vodu i obrišite.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu