za ovaj recept Bobičasta torta od sira
malo | masnoće |
250 g | pšeničnog brašna |
60 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
125 g | mekog maslaca ili margarina |
1 | jaje (veličine M) |
250 g | miješanog bobičastog voća (svježe ili zamrznuto) |
2 omota | Dr. Oetker Želatine mljevene |
750 g | svježeg posnog sira |
12 žlice | hladne vode |
250 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
sok od 2 limuna | |
1 omot | Dr. Oetker Finesse korice limuna |
500 g | slatkog vrhnja za šlag |
Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 200 °C
Pećnica na vrući zrak oko 180 °C
Uspite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Polovicu tijesta izvaljajte na dnu kalupa za torte i postavite obruč kalupa za torte oko njega. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 18 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Podlogu dugim nožem ili paletom odvojite od dna kalupa za torte, ali ostavite da se na njemu ohladi.
Obruč kalupa za torte očistite i namastite. Drugu podlogu izvaljajte i ispecite kao prvu podlogu. Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Podlogu dugim nožem ili paletom odvojite od dna kalupa za torte i odmah narežite na 16 komada, te ostavite da se ohladi na dnu kalupa za torte na rešetki. Položite cijelu podlogu na pladanj za torte te oko nje postavite obruč za torte.
Bobice preberite, eventualno operite i ocijedite ili ostavite da se odmrznu. Želatinu namočite po uputi na omotu u 12 žlica vode. Izmiješajte sir sa šećerom, vanilin šećerom, limunovim sokom i Finesse aromom. Otopite želatinu prema uputi na omotu. Najprije 3 žlice od mase od sira izmiješajte sa želatinom, potom izmiješajte s preostalom masom. Istucite čvrsti šlag. Kad masa od sira počne želirati, umiješajte šlag. Izmiješajte otprilike jednu četvrtinu mase s bobicama. Polovicu bijele kreme poravnajte po podlozi. Po njoj rasporedite kremu od bobica pa opet premažite preostalom bijelom kremom. Na to položite na komade razrezanu podlogu. Tortu stavite najmanje na 3 sata (najbolje preko noći) u hladnjak.
Prije posluživanja odvojite i skinite obruč kalupa ili obruč za torte. Tortu po želji pospite šećerom u prahu.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne