KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Bobičasta torta od sira

Torta od sira i vrhnja s miješanim bobičastim voćem – svježa ili zamrznuta

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Bobičasta torta od sira

Za lim (Ø 26 cm):

malo masnoće

Miješano tijesto:

250 g pšeničnog brašna
60 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
125 g mekog maslaca ili margarina
1 jaje (veličine M)

Nadjev:

250 g miješanog bobičastog voća (svježe ili zamrznuto)
2 omota Dr. Oetker Želatine mljevene
750 g svježeg posnog sira
12 žlice hladne vode
250 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
sok od 2 limuna
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
500 g slatkog vrhnja za šlag

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Miješano tijesto

Uspite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Polovicu tijesta izvaljajte na dnu kalupa za torte i postavite obruč kalupa za torte oko njega. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 18 Minuta

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Podlogu dugim nožem ili paletom odvojite od dna kalupa za torte, ali ostavite da se na njemu ohladi.

3

Obruč kalupa za torte očistite i namastite. Drugu podlogu izvaljajte i ispecite kao prvu podlogu. Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Podlogu dugim nožem ili paletom odvojite od dna kalupa za torte i odmah narežite na 16 komada, te ostavite da se ohladi na dnu kalupa za torte na rešetki. Položite cijelu podlogu na pladanj za torte te oko nje postavite obruč za torte.

4

Nadjev

Bobice preberite, eventualno operite i ocijedite ili ostavite da se odmrznu. Želatinu namočite po uputi na omotu u 12 žlica vode. Izmiješajte sir sa šećerom, vanilin šećerom, limunovim sokom i Finesse aromom. Otopite želatinu prema uputi na omotu. Najprije 3 žlice od mase od sira izmiješajte sa želatinom, potom izmiješajte s preostalom masom. Istucite čvrsti šlag. Kad masa od sira počne želirati, umiješajte šlag. Izmiješajte otprilike jednu četvrtinu mase s bobicama. Polovicu bijele kreme poravnajte po podlozi. Po njoj rasporedite kremu od bobica pa opet premažite preostalom bijelom kremom. Na to položite na komade razrezanu podlogu. Tortu stavite najmanje na 3 sata (najbolje preko noći) u hladnjak.

5

Prije posluživanja odvojite i skinite obruč kalupa ili obruč za torte. Tortu po želji pospite šećerom u prahu.