Flag

Bezglutenska pita od bundeve

oko 16 komada
Srednje teško
60
Sočan kolač od bundeve bez glutena
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako površina kolača prije isteka 50 minuta postane pretamna, kolač se može prekriti papirom za pečenje.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za podlogu
70 gsjemenki budeve
30 gdatulja bez koštica
70 gmaslaca ili margarina mekanog
250 gDr. Oetker Badema mljevenih
1jaje (veličine M)
½ omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Za nadjev
700 gHokaido bundeva
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
15 gsvježe naribanog đumbira
400 ggrčkog jogurta nezaslađenog (10% m.m.)
4jaja (veličine M)
90 mlsirupa od agave
1 žlicakukuruznog škroba
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Za podlogu

Za podlogu u sjeckalici sameljite sjemenke bundeve i datulje. Zajedno s maslacem (narezanim na manje komade), bademima, jajetom i praškom za pecivo dobro promijesite u posudi. Namastite kalup za torte (Ø 28 cm) s odvojivim dnom za pečenje. Ravnomjerno raspodijelite tijesto po kalupu i stavite oko 20 minuta u hladnjak.
 
Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 150 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 130 °C

2

Za nadjev

U međuvremenu bundevu operite, narežite na manje komade i kuhajte u kipućoj vodi oko 10 minuta. Odlijte vodu. Ogulite đumbir i sitno ga naribajte. Kuhanu bundevu, ribanu koricu naranče, đumbir, jogurt, jaja, sirup od agave i kukuruzno brašno dobro promiješajte u blenderu.
 
Smjesu od bundeve razmažite po pripremljenoj podlozi i pecite kolač u pećnici na srednjoj razini oko 50 minuta.      
           

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute


Ostavite da se ohladi.

  • Ako površina kolača prije isteka 50 minuta postane pretamna, kolač se može prekriti papirom za pečenje.