Beze torta s limunom

Voćno-kiselkasta beze torta s kremom od limuna, pudinga nadjeva i vrhnja, posuta bademima

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Beze torta s limunom

Preljev:

6 bjelanjaka (veličine M)
1 prstohvat soli
oko 50 g Dr. Oetker Badem listića

Tijesto:

125 g mekog maslaca ili margarina
1 žlica šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 prstohvat soli
2 žumanjka (veličine M)
125 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Nadjev:

125 ml soka od limuna (svježe cijeđenog)
125 ml vode
30 g Dr. Oetker Original Gustina
100 g šećera
500 g vrhnja za šlag
2 omota Dr. Oetker Kremfixa

Za posipanje:

malo šećera u prahu
malo korica limuna narezane na tanke trakice

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. 

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Preljev

Bjelanjak i sol u posudi vrlo čvrsto istucite, postupno dodajući šećer.

3

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, burbon vanilin šećer i sol te nastavite miješati sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u dva navrata umiješajte kratko na srednjoj brzini.

4

Za dvije podloge namažite polovicu tijesta preko dna kalupa za torte. Po tome raspodijelite polovicu smjese tučenih bjelanjaka i pospite polovicom badema. Oko dna stavite obruč i umetnite kalup na rešetki u pećnicu.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

5

Podlogu odmah nakon pečenja zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite je da se ohladi. I drugu smjesu nanesite na dno kalupa za pečenje koji ste prethodno namastili i obložili papirom za pečenje. Ispecite. 

6

Nadjev

Stavite sok od limuna i vodu u lonac. Pomiješajte gustin s malo mješavine vode i soka. Preostalu tekućinu zakuhajte sa šećerom i potom maknite sa štednjaka. Dodajte umiješani gustin i miješajući kuhajte oko 1 minutu. Stavite puding nadjev u posudu, površinu izravno prekrijte folijom za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi.

7

Vrhnje čvrsto istucite s Kremfixom. Puding nadjev izmiješajte tako da bude gladak i dodajte tučeno vrhnje. Stavite jednu podlogu na pladanj za torte i premažite je nadjevom. Drugu podlogu narežite na približno 16 komada i stavite ih na nadjev. Držite tortu najmanje sat vremena u hladnjaku.

8

Ukrašavanje

Prije posluživanja pospite šećerom u prahu i trakicama korice limuna

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne