za ovaj recept Beze torta s limunom
6 | bjelanjaka (veličine M) |
1 prstohvat | soli |
oko 50 g | Dr. Oetker Badem listića |
125 g | mekog maslaca ili margarina |
1 žlica | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
2 | žumanjka (veličine M) |
125 g | pšeničnog brašna |
2 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
125 ml | soka od limuna (svježe cijeđenog) |
125 ml | vode |
30 g | Dr. Oetker Original Gustina |
100 g | šećera |
500 g | vrhnja za šlag |
2 omota | Dr. Oetker Kremfixa |
malo | šećera u prahu |
malo | korica limuna narezane na tanke trakice |
Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Bjelanjak i sol u posudi vrlo čvrsto istucite, postupno dodajući šećer.
Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, burbon vanilin šećer i sol te nastavite miješati sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u dva navrata umiješajte kratko na srednjoj brzini.
Za dvije podloge namažite polovicu tijesta preko dna kalupa za torte. Po tome raspodijelite polovicu smjese tučenih bjelanjaka i pospite polovicom badema. Oko dna stavite obruč i umetnite kalup na rešetki u pećnicu.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Podlogu odmah nakon pečenja zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite je da se ohladi. I drugu smjesu nanesite na dno kalupa za pečenje koji ste prethodno namastili i obložili papirom za pečenje. Ispecite.
Stavite sok od limuna i vodu u lonac. Pomiješajte gustin s malo mješavine vode i soka. Preostalu tekućinu zakuhajte sa šećerom i potom maknite sa štednjaka. Dodajte umiješani gustin i miješajući kuhajte oko 1 minutu. Stavite puding nadjev u posudu, površinu izravno prekrijte folijom za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi.
Vrhnje čvrsto istucite s Kremfixom. Puding nadjev izmiješajte tako da bude gladak i dodajte tučeno vrhnje. Stavite jednu podlogu na pladanj za torte i premažite je nadjevom. Drugu podlogu narežite na približno 16 komada i stavite ih na nadjev. Držite tortu najmanje sat vremena u hladnjaku.
Prije posluživanja pospite šećerom u prahu i trakicama korice limuna
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne