Adventski vijenac ukrašen fondantom

Čokoladni vijenac ukrašen Fondantom

oko 20 komada

dosta zahtjevno 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Adventski vijenac ukrašen fondantom

Za kalup za torte (Ø 26 cm s umetkom):

malo masnoće

Tijesto:

300 g maslaca ili margarina , omekšalog
275 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
8 kapi Dr. Oetker Arome ruma
1 prstohvat soli
5 jaja (veličine M)
375 g pšeničnog brašna
4 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
oko 3 žlice mlijeka

Osim toga:

50 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
40 g šećera
oko 5 žlice mlijeka

Za ukrašavanje:

100 g tamne čokolade
200 g Dr. Oetker Fondant Dekora crvenog
100 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
100 g Dr. Oetker Fondant Dekor zeleni
malo šećera u prahu
Dr. Oetker Žuta boja za kolače
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Dr. Oetker Dekor roza-lila srca
Dr. Oetker Dekor roza kristalići
8 čačkalica

preparation

Priprema

1

Priprema za ukrašavanje

Najmanje 2 dana unaprijed odvojite 15 g od crvenog fondanta i zapakirajte zaštićeno od zraka za božićne zvijezde. Preostali crveni fondant izmijesite i za svijeće podijelite na sljedeće porcije: 20 g, 35, g, 55 g i 75 g. Od ovih porcija oblikujte svijeće (sl. 1), s promjerom od oko 2,5 cm i ostavite da se osuše u uspravnom položaju.

2

Priprema

Namastite kalup za torte s umetkom. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 170 °C

Pećnica na vrući zrak 150 °C

3

Tijesto

Maslac ili margarin u zdjeli mikserom (metlicama) izradite u kremastu smjesu. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer, aromu i sol sve dok ne nastane mekana smjesa. Svako jaje miješajte oko minute pri najvećoj brzini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u porcijama naizmjenično s mlijekom umiješajte na srednjoj brzini. 2/3 tijesta stavite u okrugli kalup s valovitim dnom. Prospite kakao te ga sa šećerom i mlijekom umiješajte u preostalo tijesto. Raspodijelite tamno tijesto po svijetlom tijestu, vilicom prođite kroz tijesto u obliku spirale tako da nastane mramorna struktura. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute

Ostavite kolač još deset minuta u kalupu, potom ga izvadite, stavite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.

4

Ukrašavanje

Usitnjenu tamnu čokoladu rastopite u vodenoj kupelji, poprskajte po kolaču i ostavite da se osuši. Od bijelog fondanta odvojite 15 g za plamen na svjećicama i zamotajte da bude zaštićen od zraka. Izmijesite zeleni fondant s ostatkom bijelog. Potom ga izvaljajte između 2 stranice razrezane vrećice za zamrzavanje i izrežite listove božikovine kalupom za izrezivanje lišća božikovine (oko 5 cm). Listove nožem urežite. Listove nalijepite izravno na kolač, eventualno šarenim pismom.

5

Svijeće po želji ukrasite fondantom ili ukrasima te pomoću čačkalica nabodite na vijenac. Preostali bijeli fondant izmijesite s malo šećera u prahu i žutom bojom za kolače i oblikujte 4 plamena. Njih također pomoću čačkalice nabodite na svijeće (sl. 1).

6

Potom od dekor zvijezda zalijepite šarenim pismom lančić od zvijezda. Od preostalog crvenog fondanta izrežite ovalne listiće i spojite ih u božićne zvijezde (sl. 2). Ukrasite žutim šarenim pismom i nalijepite na adventski vijenac.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne