KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Adventski vijenac ukrašen fondantom

Čokoladni vijenac ukrašen Fondantom

oko 20 komada

dosta zahtjevno 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Adventski vijenac ukrašen fondantom

Za kalup za torte (Ø 26 cm s umetkom):

malo masnoće

Tijesto:

300 g maslaca ili margarina , omekšalog
275 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
8 kapi Dr. Oetker Aroma ruma
1 prstohvat soli
5 jaja (veličine M)
375 g pšeničnog brašna
4 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
oko 3 žlice mlijeka

Osim toga:

50 g Dr. Oetker Kakao za kolače
40 g šećera
oko 5 žlice mlijeka

Za ukrašavanje:

100 g tamne čokolade
200 g Dr. Oetker Fondant Dekor crveni
100 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
100 g Dr. Oetker Fondant Dekor zeleni
malo šećera u prahu
Dr. Oetker Žuta boja za kolače
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Dr. Oetker Dekor roza-lila srca
Dr. Oetker Dekor roza kristalići
8 čačkalica

preparation

Priprema

1

Priprema za ukrašavanje

Najmanje 2 dana unaprijed odvojite 15 g od crvenog fondanta i zapakirajte zaštićeno od zraka za božićne zvijezde. Preostali crveni fondant izmijesite i za svijeće podijelite na sljedeće porcije: 20 g, 35, g, 55 g i 75 g. Od ovih porcija oblikujte svijeće (sl. 1), s promjerom od oko 2,5 cm i ostavite da se osuše u uspravnom položaju.

2

Priprema

Namastite kalup za torte s umetkom. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 170 °C

Pećnica na vrući zrak 150 °C

3

Tijesto

Maslac ili margarin u zdjeli mikserom (metlicama) izradite u kremastu smjesu. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer, aromu i sol sve dok ne nastane mekana smjesa. Svako jaje miješajte oko minute pri najvećoj brzini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u porcijama naizmjenično s mlijekom umiješajte na srednjoj brzini. 2/3 tijesta stavite u okrugli kalup s valovitim dnom. Prospite kakao te ga sa šećerom i mlijekom umiješajte u preostalo tijesto. Raspodijelite tamno tijesto po svijetlom tijestu, vilicom prođite kroz tijesto u obliku spirale tako da nastane mramorna struktura. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 50 Minuta

Ostavite kolač još deset minuta u kalupu, potom ga izvadite, stavite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.

4

Ukrašavanje

Usitnjenu tamnu čokoladu rastopite u vodenoj kupelji, poprskajte po kolaču i ostavite da se osuši. Od bijelog fondanta odvojite 15 g za plamen na svjećicama i zamotajte da bude zaštićen od zraka. Izmijesite zeleni fondant s ostatkom bijelog. Potom ga izvaljajte između 2 stranice razrezane vrećice za zamrzavanje i izrežite listove božikovine kalupom za izrezivanje lišća božikovine (oko 5 cm). Listove nožem urežite. Listove nalijepite izravno na kolač, eventualno šarenim pismom.

5

Svijeće po želji ukrasite fondantom ili ukrasima te pomoću čačkalica nabodite na vijenac. Preostali bijeli fondant izmijesite s malo šećera u prahu i žutom bojom za kolače i oblikujte 4 plamena. Njih također pomoću čačkalice nabodite na svijeće (sl. 1).

6

Potom od dekor zvijezda zalijepite šarenim pismom lančić od zvijezda. Od preostalog crvenog fondanta izrežite ovalne listiće i spojite ih u božićne zvijezde (sl. 2). Ukrasite žutim šarenim pismom i nalijepite na adventski vijenac.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu