KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Baking Powder

Domaće Princes krafne

Hrskavo, prhko tijesto i fino kremasto punjenje od vanilije za pripremu Princes krafni slastičarski je klasik koji vraća u djetinjstvo! Dr. Oetker Princes krafne pripremaju se jednostavno, brzo i garantirano uspijevaju. Tradicionalni okus i receptura pružaju domaći okus, kakav su radile naše bake. Jedno pakiranje dostatno je za pripremu 20 kolača. Gotove princes krafne prije posluživanja mogu se ukrasiti šećerom u prahu koji dolazi u pakiranju.

 

Vrijeme pečenja: 40 - 45 minuta, električna pećnica: 200 ºC, pećnica na vrući zrak: 180 ºC. Pridržavajte se uputa za vašu pećnicu!

Za tijesto je potrebno dodati: 120 g omekšalog margarina ili maslaca, 300 ml vode, 2 jaja.

Za kremu je potrebno dodati: 500 ml mlijeka.

 

1. Priprema tijesta i oblikovanje:

Obložite lim papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. Mješavinu za tijesto uspite u posudu za miješanje. Dodajte omekšali margarin ili maslac i vodu te uz pomoć električne miješalice (spiralama) miješajte 1 minutu najvećom brzinom. Dodajte 2 jaja i miješajte još 2 minute. Uz pomoć dviju žlica oblikujte otprilike 20 hrpica tijesta i rasporedite ih na lim za pečenje, ali ne preblizu kako se tijekom pečenja ne bi spojile.

 

2. Pečenje:

Pecite u sredini pećnice. Vrijeme i temperaturu pečenja podesite prema Vašoj pećnici. Izvadite lim i pečene princes krafne ostavite da se u potpunosti ohlade pa ih uzdužno prerežite.

 

3. Priprema kreme:

Prašak za kremu uspite u zdjelu za miješanje, dodajte mlijeko i uz pomoć električne miješalice, prvo najmanjom, zatim 3 minute najvećom brzinom miješajte dok ne nastane čvrsta krema. Stavite ju 20 minuta na hladno mjesto, zatim pomoću vrećice za ukrašavanje nadjenite kremom donje dijelove krafni i poklopite gornjim. Princes krafne ostavite oko 2 sata u hladnjaku. Prije posluživanja po želji ih možete ukrasiti šećerom u prahu.

 

Sastojci mješavine za kremu (170 g): šećer, glukozni sirup, kokosovo ulje, modificrani škrob, emulgator (esteri mliječne kiseline mono i digliceridi masnih kiselina), želatina, MLIJEČNE bjelančevine (sadrže LAKTOZU), bojilo (karoten), sol, prirodna aroma vanilije, arome.

Sastojci mješavine za tijesto (140 g): kukuruzni škrob, BJELANJAK u prahu, maltodekstrin, tvar za rahljenje (difosfati, natrijev karbonat), sol, regulator kiselosti: limunska kiselina. Može sadržavati GLUTEN i ORAŠASTO VOĆE u tragovima.

 

 

Kupi proizvod:
Domaće Princes krafne (1 Recepti)

alergeni

Alergeni za ovaj proizvod:

Mlijeko
Laktoza
Gluten i Orašasto voće

Hranjiva vrijednost Domaće Princes krafne

U 100 G U 100 G PRIPREMLJENOG PROIZVODA %*
Energestka vrijednost 1.784 kJ
422 kcal
813 kJ
194 kcal
10 %
10 %
Masti 9,2 g
10 g
14 %
od toga zasićene masne kiseline 8,4 g
5,8 g
29 %
Ugljikohidrati 75 g
20 g
8 %
od toga šećera 33 g
10 g
11 %
Bjelančevine 10 g
5 g
10 %
Sol 1,7 g
0,5 g
8 %
*Postotak preporučene dnevne potrebe prosječne odrasle osobe (8400 kJ / 2000 kcal).

Više detalja o proizvodu

Skladištenje: Čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Težina: 310g