Ocjenjivanje dobavljača

Radi sprječavanja gubitaka kvalitete ili rizika od gubitka reputacije Dr. Oetker je dodatno uz vlastiti nabavni standard razvio sustav ocjenjivanja dobavljača kako bi ocijenio svoje dobavljače te ih istodobno podržao u njihovom daljnjem razvoju.

 

Zahtjevni postupci ispitivanja

Zahtjevnim postupcima ispitivanja se osigurava kvaliteta nabavljenih sirovina i pazi na poštivanje standarda u vezi sa zaštitom okoliša, sigurnosti i društvom.

Pored stalnog ocjenjivanja dobavljača i metoda revizije predstavlja važan instrument. Revizija je postupak na više razina i odvija se prema međunarodno jedinstvenom sustavu. Najprije se provodi vlastito ocjenjivanje dobavljača na temelju upitnika koji su specifični za ovu branši. Oni podvlače  zahtjeve Dr. Oetkera na područjima kvalitete, sigurnosti, zdravlja, okoliša, ljudskih prava, uvjeta rada te antikorupcijskih pravila. Dodatno djelatnici odlaze u posjete na mjesta proizvodnje. Provođenjem intervjua sa sudionicima i pomoću zajedničkog obilaska pogona oni na licu mjesta provjeravaju poštivanje propisanih standarda i sustava upravljanja.

Na kraju uslijeđuje ocjenjivanje revizora. Kad revizija kod dobavljača protekne uspješno, slijede redovni posjeti kod dobavljača. Ukoliko neki dobavljač ne ispunjava tražene zahtjeve, razvije se plan mjera te se određuje vremenski rok u kojem treba provesti poboljšanja. Na taj način se standardi poduzeća etabliraju i kod dobavljača koji ih također provode i osiguravaju njihovo poštivanje.

Ako neki dobavljač ne želi surađivati ili prekrši zakonske odredbe, Dr. Oetker pokreče postupak opomene  i blokira tog dobavljača. U konačnici će poduzeće prekinuti poslovni odnos s takvim dobavljačem.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne