Uskrsna pinca

Uskrsna pinca jedno je od najrasprostranjenijih uskrsnih peciva. Radi se od dizanog tijesta, a ističe se po svojem tipičnom okusu anisa i ruma. Tijesto za uskrsnu pincu obično se oblikuje u veliku kuglu koja se po sredini razreže u obliku križa. Ta tehnika daje pinci karakterističan izgled.

 

Tipičan oblik pince možete na jednostavniji način dobiti trikom koji ćemo vam sada otkriti. Podijelite tijesto u tri do četiri komada jednake veličine i od svakog komada oblikujte kuglu. Složite kugle jednu do druge u okrugli kalup s namašćenim dnom.

Pletenica

Za uskrsnu pletenicu također se upotrebljava dizano tijesto.

 

Pripremite pletenicu prema receptu i ostavite je da se diže sve dok se ne udvostruči. Prije nego što tijesto nastavite obrađivati, još ga jednom promijesite te ostavite kratko (5-10 minuta) da odstoji.

 

Oblikujte od tijesta tri role jednake veličine i spojite ih na jednom kraju. Pletenje je posebno jednostavno ako na spojeni završetak stavite uteg ili lonac. Slobodne role ispletite u pletenicu te potom završetke ponovno spojite.

 

Stavite pletenicu na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Umutite žumanjak s mlijekom i premažite pletenicu. Ostavite pletenicu od dizanog tijesta prekrivenu na toplom mjestu da se diže približno 20 minuta i potom je još jednom premažite.

 

Pecite pletenicu na limu u donjoj polovici prethodno zagrijane pećnice prema uputama iz recepta.

 

Želite li da vaša pečena pletenica ima posebno lijep sjaj, odmah nakon pečenja možete je lagano prebrisati suhom kuhinjskom krpom.

   

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne