Flag

Kruh od dizanog tijesta sa suhim kvascem

15 kriške
Srednje teško
15
Jednostavan recept za kruh za Uskršnji doručak
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako tijesto previše posmeđi prije kraja pečenja, prekrijte ga aluminijskom folijom i vratite u pećnicu. Pokucajte prstom o štrucu. Ako je zvuk šupalj, kruh je pečen.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Dizano tijesto
1jaje (veličine M)
200 mlmlijeka
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
500 gbrašna (tip 405)
80 gšećera
80 gmekog maslaca
1 prstohvatsoli
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
1

Priprema

Za pripremu tijesta odvojite žumanjak od bjelanjka. Zagrijavajte mlijeko u lončiću dok ne postane mlako. Otopite kvasac u mlakom mlijeku, pa dodajte brašno, šećer, žumanjak, maslac i sol. Zamijesite elastično tijesto koje nije ljepljivo i glatko se odvaja od površine. Stavite tijesto u čistu zdjelu, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se oko sat vremena diže na temperaturi od 30-35°C dok se ne udvostruči.

2

Premijesite tijesto i oblikujte u oblu štrucu. Zagrijte pećnicu. Stavite kruh na lim obložen papirom za pečenje i nožem ucrtajte križ dubine oko 5 mm. Premažite bjelanjkom i pecite oko 30 minuta.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 155 °C

  • Ako tijesto previše posmeđi prije kraja pečenja, prekrijte ga aluminijskom folijom i vratite u pećnicu. Pokucajte prstom o štrucu. Ako je zvuk šupalj, kruh je pečen.