Flag

Zvjezdice s bademima i kakaom

oko 40 komada
Srednje teško
75
Blagdanski keksići s bademima - malo drugačiji klasik
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kako biste od bjelanjaka istukli čvrsti snijeg, važno je da u njima nema nimalo žumanjka te da su posuda i metlice potpuno čiste od masnoće.
Recipe Tips
Kalupe za izrezivanje prvo utisnite u šećer u prahu kako se tijesto ne bi za njih lijepilo.
Recipe Tips
Zvjezdice će ostati sočne ukoliko ih držite u dobro zatvorenim kutijama (oko 2 tjedna).
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Tijesto
3bjelanjka (veličine M)
250 gšećera u prahu
oko 300 gDr. Oetker Badema mljevenih
25 gDr. Oetker Kakaa za kolače
Ostalo
šećer u prahu
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 140 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 120 °C

2

Tijesto

Od bjelanjaka mikserom (metlicama) na najvećoj brzini istucite vrlo čvrsti snijeg. Prosijte šećer u prahu i umiješajte u snijeg. Od smjese oduzmite 2 pune žlice za premazivanje zvjezdica. U snijeg od bjelanjaka na najnižoj brzini pažljivo umiješajte bademe i kakao (oduzmite ½ žličice).

3

Pospite radnu ploču šećerom u prahu i izvaljajte tijesto na debljinu od ½ centimetra. Izrežite zvjezdice (oko 5 cm) i položite ih na lim za pečenje. Pomiješajte 3 žličice preostalog snijega s kakaom i stavite u vrećicu za zamrzavanje. Premažite zvjezdice preostalim snijegom. Na vrećici za zamrzavanje odrežite mali otvor u kutu i naštrcajte ukrase. Stavite zvjezdice peći.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute


Kolačići moraju pri vađenju iz pećnice biti još malo mekani s donje strane. Povucite ih zajedno s papirom za pečenje s lima i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

  • Kako biste od bjelanjaka istukli čvrsti snijeg, važno je da u njima nema nimalo žumanjka te da su posuda i metlice potpuno čiste od masnoće.
  • Kalupe za izrezivanje prvo utisnite u šećer u prahu kako se tijesto ne bi za njih lijepilo.
  • Zvjezdice će ostati sočne ukoliko ih držite u dobro zatvorenim kutijama (oko 2 tjedna).