Flag

Zimski keksi s nugatom

oko 20 komada
Lagano
40
Tijesto s nougat namazom i dekorirano fondantom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kekse u dobro zatvorenim kutijama možete čuvati otprilike 1 tjedan.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim
papir za pečenje
Tijesto
200 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gšećera
1 žlicaDr. Oetker Kakaa za kolače
1jaje (veličine M)
100 gnamaza od lješnjaka
50 gmekog maslaca ili margarina
Za ukrašavanje
1 pakiranjeDr. Oetker Fondant bijele deke
1 kutijicaDr. Oetker Čokoladnog pisma
20 gDr. Oetker Fondant Dekora crvenog
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Čokoladnog pisma
1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Izvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči. Izrežite oko 20 okruglih keksi (Ø oko 7,5 cm), položite ih na lim i ispecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute


Kekse zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Odmotajte Fondant deku pa nazubljenim kalupom (Ø oko 6 cm) izrežite isti broj krugova koliko imate keksi. Krugove zalijepite na kekse bijelim šećernim pismom. Tamnim šećernim pismom nacrtajte grane. Oblikujte kuglice od crvenog fondanta i zalijepite ih na grane.

  • Kekse u dobro zatvorenim kutijama možete čuvati otprilike 1 tjedan.