Flag

Uskrsni zečići

oko 100 komada
Lagano
60
Preslatki zečići koji će obogatiti vaš Uskrsni stol
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Papir za pečenje
modlice za kekse u obliku zeca (oko 6 cm)

Sastojci

Prhko tijesto
250 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
125 gmekog maslaca
Osim toga
10 gDr. Oetker Kakaa za kolače
Za ukrašavanje
Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
Dr. Oetker Dekor mix perle soft
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Dekor mix perle soft
1

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke za tijesto i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Na radnoj površini kratko izmijesite u glatko tijesto i podijelite na 4 porcije jednake veličine. Jednu porciju tijesta kratko izmijesite s pola žličice kakaa, drugu s jednom i pol žličicom kakaa, a treću porciju s preostalim kakaom. Jedna porcija tijesta ostaje „neobojena“. Omotajte tijesto folijom za čuvanje svježine i držite oko 30 minuta na hladnom.
 

2

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Svaku porciju tijesta razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini na debljinu od približno 3 mm. Kalupima izrežite različite motive i stavite ih na lim za pečenje. Pecite kekse. 

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 11 Minute


Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

4

Ukrašavanje

Kekse ukrasite po želji šećernim pismom i dekorima za kekse.