Flag

Torta tiramisu

oko 12 komada
Lagano
60
Klasičan desert kao kremasta torta uz popodnevnu kavu
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
2jaja
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
75 gbrašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
25 gDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1 žličicaDr. Oetker Kakaa za kolače
Za namakanje
1 žlicašećera
1 žlicaDr. Oetker Kakaa za kolače
1 dlmlijeka
75 mlhladnog espressa ili jake kave
1 žlicaAmaretta (likera od badema)
Krema
250 gsira Mascarpone
125 gsvježeg posnog sira
50 gšećera
1 žlicaAmaretta (likera od badema)
2 ½ dltučenog slatkog vrhnja
1 omotDr. Oetker Kremfixa
Nadjev
100 gpiškota
Za ukrašavanje
maloDr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Priprema

Dno kalupa za torte (promjera 26 cm) namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Biskvit

Jaja mikserom (metlicama) miješajte na najvećoj brzini oko 1 minutu u posudi, dok ne postignete pjenastu smjesu. Miješajući tijekom 1 minute dodajte vanilin šećer pomiješan sa šećerom i soli. Nastavite miješati još 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, gustinom i kakaom u prahu te kratko umiješajte na najnižoj brzini. Tijesto izlijte u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Odvojite obruč kalupa i skinite ga. Biskvit istresite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje, skinite dno kalupa i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Za namakanje

Pomiješajte kakao u prahu i šećer i stalno miješajući zakuhajte s mlijekom. Dodajte espresso kavu i liker Amareto. Papir za pečenje oprezno povucite s biskvita, stavite biskvit na pladanj za torte i poprskajte polovicom tekućine.

4

Krema

Pomiješajte sir Mascarpone, posni sir, šećer i liker Amareto. Slatko vrhnje s Kremfixom istucite u čvrsto tučeno vrhnje i dodajte u smjesu. Polovicom kreme premažite biskvit i obložite piškotama. Piškote natopite preostalom tekućinom koristeći kist. Premažite piškote ostatkom kreme. Tortu do konzumacije stavite u hladnjak.

5

Ukrašavanje

Neposredno prije posluživanja pospite kakaom u prahu.