Flag

Torta od maka s jogurtom

14 komada
Srednje teško
40
Torta od tijesta s makom i kremom od jogurta
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto s makom
100 gmekog maslaca
30 gšećera u prahu (prosijani)
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatcimeta
1 prstohvatsoli
4žumanjka (veličina M)
4bjelanjka (veličina M)
90 gšećera
100 gmljevenog maka
70 gglatkog brašna (prosijano)
Krema od jogurta
6 komDr. Oetker Želatine u listićima
sok od 1 limuna
500 gjogurta
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
4 žlicešećera u prahu (prosijanog)
100 gmalina
250 mlhladnog tučenog vrhnja
Žele od malina
200 gmalina
1 omotDr. Oetker Preljev za torte crveni
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Preljev za torte crveni
1

Tijesto s makom

Mikserom (metlicama) pjenasto izradite maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, cimetom i soli. Postepeno dodajte žumanjke. Bjelanjke i šećer izradite u čvrsti snijeg i kuhačom dodajte u smjesu. Mak pomiješajte s brašnom te prosijte smjesu i sve promiješajte.

2

Namastite dno kalupa (26 cm Ø), izlijte dobiveno tijesto u kalup i zagladite.


Stavite peći na donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C


Uklonite obruč kalupa i ostavite da se biskvit ohladi.

3

Krema od jogurta

Za kremu pripremite želatinu po uputi na pakiranju i zagrijavajte ju sa sokom od limuna. Pomiješajte jogurt, Finesse korice limuna, vanilin šećer i šećer u prahu te umiješajte u želatinu. Dodajte i maline. Kad se sve počne želirati, umiješajte tučeno vrhnje za šlag.

4

Stavite obruč kalupa na ohlađeni biskvit. Dodajte kremu od jogurta, zagladite i ostavite 3 sata na hladnome.

5

Žele od malina

Na očvrsnulu kremu posložite maline. Dr. Oetker preljev za torte pripremite po uputi na pakiranju i prelijte ga preko malina.

6

Nakon što se žele stisne, odstranite obruč od kalupa i stavite tortu na hladno.