Flag

Torta od čokolade

oko 10 - 12 komada
Srednje teško
105
Ovaj čokoladni san ima okus još i po kavi.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
1 žlicainstant kave u prahu
125 mlvode (vruće)
100 gmekog maslaca
275 gšećera
2jaja
200 gbrašna
2 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 gDr. Oetker Kakaa za kolače
125 mlmlijeka
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Krema
200 gmekog maslaca
30 gDr. Oetker Kakaa za kolače
150 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
50 gčokolade
Za ukrašavanje
50 gčokolade
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Priprema

Podlogu kalupa za torte (Ø 20 cm) obložite papirom za pečenje, a rub namastite.
 
Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C


Tijesto

Instant kavu u prahu pomiješajte s vodom i ostavite da se ohladi. Maslac i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno, Prašak za pecivo i Kakao u prahu. Pomiješajte mlijeko i Vanilin šećer i dodajte u kavu. Kavu i smjesu brašna i Kakaa u prahu naizmjenično dodajte smjesi od jaja i dobro promiješajte. Tijesto stavite u pripremljen kalup i pecite u sredini zagrijane pećnice oko 45 – 50 minuta. 

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 45 - 50 Minute


Izvadite i ostavite da se u potpunosti ohladi. Prerežite biskvit vodoravno. 

2

Krema

Pjenasto istucite maslac. Pomiješajte Kakao u prahu, šećer u prahu i Vanilin šećer, postupno dodajte pjenasto izmiješanom maslacu. Čokoladu nasjeckajte na komadiće i umiješajte u smjesu.
 
Prvu podlogu premažite s ¾ kreme. Na to stavite drugu podlogu i lagano pritisnite. Ostatkom kreme premažite tortu uključujući rub.

3

Ukrašavanje

Strugalicom naribajte čokoladu i pospite je po kolaču.