Flag

Šarlota s jagodama

oko 8 porcija
Lagano
40
Torta s hrskavom podlogom, rubom od piškota i kremom od mascarpone sira i jagoda
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Želite li tortu pokloniti, oko torte stavite ukrasnu vrpcu i svežite je u mašnu. 
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Hrskava podloga
80 gpiškota (smrvljenih)
80 gmaslaca (otopljenog)
Rub torte
100 gpiškota
Krema od mascarpone sira i jagoda
500 gsira Mascarpone
1 omotDr. Oetker Instant Želatine Fix
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
100 gmarmelade od jagoda
120 gsitno narezanih jagoda
Za posipanje
maloDr. Oetker Dekor roza-lila srca
Picture - Dr. Oetker Instant Želatine Fix
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Hrskava podloga

Usitnjene piškote pomiješajte s maslacem, raspodijelite po namašćenoj podlozi kalupa za torte (promjera 18 cm) i pritisnite žlicom.

2

Rub torte

Piškote sa šećernom stranom prema van postavite uz obruč kalupa za torte i malo utisnite u hrskavu podlogu. Kalup stavite oko 20 minuta na hladno.

3

Krema od sira i jagoda

Mascarpone izmiješajte u glatku smjesu i dodajte želatinu fix. Umiješajte vanilin šećer i marmeladu te dodajte komadiće jagoda. Kremu raspodijelite po hrskavoj podlozi i poravnajte. Stavite tortu oko 2 sata na hladno.

4

Posipanje

Šarlotu prije posluživanja pospite po želji šećernim dekoracijama.

  • Želite li tortu pokloniti, oko torte stavite ukrasnu vrpcu i svežite je u mašnu.