Kuvertiru za tijesto usitnite i rastopite u vodenoj kupelji. Neka se malo ohladi. Namastite i pobrašnite kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Istucite vrlo čvrsti snijeg. Mikserom (metlicama) pjenasto izradite maslac ili margarin u posudi. Potom postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete povezanu masu. Na najvećoj brzini umiješajte jaje po jaje. Umiješajte rastopljenu kuvertiru i krušne mrvice na srednjoj brzini. Pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Tijesto ravnomjerno rasporedite po udubinama i poravnajte. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Ostavite kolače otprilike 10 min. da se malo ohlade u kalupu na rešetki za kolače, odvojite ih iz udubina, iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.
Muffine jednom vodoravno prerežite.
Glatko izmiješajte džem od marelica, premažite razrezanu površinu gornjih dijelova muffina, spojite tortice i položite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače.
Usitnite kuvertiru. U loncu kuhajte šećer s vodom sve dok se šećer ne otopi. Maknite lonac sa štednjaka i ostavite da se ohladi oko 5 min. Uz neprestano miješanje postupno dodavajte kuvertiru, dok se ista ne rastopi i preljev ne počne glatko teći sa žlice i dobivati sjaj.
Tortice pomoću žlice presvucite preljevom. Neka se preljev stvrdne.
Od slatkog vrhnja s vanilin šećerom i kakaom istucite čvrsti šlag, napunite u štrcaljku sa zvjezdastim nastavkom (Ø 8 mm) i dekorativno naštrcajte na svaku torticu. Tortice do posluživanja čuvajte na hladnom. Neposredno prije posluživanja ukrasite srcima za dekoraciju. Po želji pospite kakaom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Pripremanje:115 Srednje teškooko 12 komada