Flag

Rastopljeni snjegovići

oko 30 komada
Lagano
50
Dražesni keksi u obliku rastopljenih snjegovića s bombonima marshmallows.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Prhko tijesto
220 gmekog maslaca
150 gsmeđeg šećera
1jaje (veličine M)
100 gjavorovog sirupa
250 gglatkog brašna
1 navršak nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žličicemljevenog đumbira
1 žličicacimeta
vrh nožamljevenog klinčića
1 prstohvatsoli
Glazura od bjelanjka
1bjelanjak (veličine M)
350 gšećera u prahu (prosijanog)
1 žlicasoka od limuna
maloDr. Oetker Crvene boje za kolače
maloDr. Oetker Žute boje za kolače
Ukrašavanje rastopljenih snjegovića
30kolačića marshmallows
Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
Dr. Oetker Dekor mix perle soft
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Crvene boje za kolače
Picture - Dr. Oetker Žute boje za kolače
Picture - Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Dekor mix perle soft
1

Prhko tijesto

Mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte maslac i smeđi šećer te umiješajte jaje. Dodajte javorov sirup. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i začinima, prosijte preko smjese i umiješajte kuhačom. Omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko 3 sata na hladno.

2

Tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na debljinu od približno 4 mm. Kalupom za kekse (ø 6 cm) izrezujte krugove i stavite ih dovoljno razmaknute na limove za pečenje obložene papirom za pečenje.
 
Stavite lim u zagrijanu pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C


Ponovite postupak pečenja s ostalim keksima.

3

Glazura od bjelanjaka

Istucite bjelanjak, postupno dodajte šećer u prahu i mikserom (metlicama) izradite kremastu smjesu. Dodajte sok od limuna i miješajte tako da dobijete gustu smjesu. Jednu žlicu glazure obojite jestivom bojom u narančastu boju, i stavite u vrećicu za ukrašavanje.
 

4

Kremom izradite nos na sredini svakog bombona. Oči i usta izradite tamnim šećernim pismom. 

5

Ukrašavanje

Nožem premažite kekse preostalom glazurom od bjelanjka. Stavite bombone u još mekanu glazuru i lagano ih utisnite. Stavite perle mix kao gumbiće.