Flag

Papagajski kolač s preljevom

oko 20 komada
Lagano
65
Šareni kolač iz lima s preljevom od limuna i šećera
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje (40 x 30 cm)
malomasnoće
Sve u 1 tijesto
350 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
250 gšećera
1 prstohvatsoli
250 gmekog maslaca ili margarina
4jaja (veličine M)
2 omotaDr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
4 žlicemlijeka
Dr. Oetker jestive boje za kolače
Za ukrašavanje
250 gšećera u prahu
oko 7 žlicesoka od 1 limuna
Dr. Oetker Šarene mrvice
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
Picture - Dr. Oetker Šarene mrvice
1

Priprema

Namastite lim za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Sve u 1 tijesto

U zdjeli pomiješajte brašno i Backin. Zatim dodajte sve ostale sastojke, osim jestivih boja, i mikserom (metlicama) izradite glatku smjesu miješajući prvo na najmanjoj brzini, a zatim 2 minute na najvećoj brzini. Tijesto podijelite u tri dijela. Jednu trećinu tijesta obojite crvenom jestivom bojom, a drugu trećinu tijesta zelenom bojom. Obojeno i neobojeno tijesto naizmjence u hrpicama ravnomjerno podijelite po limu za pečenje i stavite peći.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Pečen kolač ostavite u limu za pečenje na rešetci za kolače da se ohladi.

3

Ukrašavanje

Prosijte šećer u prahu i u njega umiješajte onoliko soka od limuna koliko je potrebno da nastane gusti preljev. Preljevom prelijte kolač, zagladite te ga pospite šarenim mrvicama.