Flag

Novogodišnji jastučići

oko 14 komada
Srednje teško
60
Pikanti zalogajčići u novogodišnjoj noći
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako nemate prešu za krumpir, upotrijebite gnječilicu za krumpir.
Recipe Tips
Pecivo se može zamrznuti.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Dizano tijesto
350 gkrumpira
100 mlmlijeka
450 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
1 razom puna žličicašećera
2 žličicesoli
1jaje (veličina M)
1bjelanjak (veličine M)
Nadjev
300 gkupusa
50 gkockica slanine
1 žlicamaslaca
1 žličicašećera
sol
1 žlicacurryja
svježe mljeveni papar
1 žličicasjemenki maka
75 gmilerama
50 gsjeckanih lješnjaka
Za premazivanje
1žumanjak (veličine M)
1 žlicamlijeka
Za posipanje
1 žlicasjemenki maka
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
1

Priprema

Krumpir operite i kuhajte dok ne bude mekan oko 30 minuta, potom ogulite, protisnite kroz prešu za krumpir i ostavite da se malo ohladi.

2

Dizano tijesto

Zagrijte mlijeko. Brašno s kvascem dobro promiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) umijesite najprije kratko na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvećoj brzini u glatko tijesto. Tijesto ostavite prekriveno da se diže na toplom mjestu dok se vidno ne uveća.

3

Nadjev

Kupus očistite i narežite na tanke trake. U tavi, na srednjoj temperaturi zapecite kockice slanine na maslacu. Dodajte kupus narezan na trake, šećer, sol, curry, papar i sjemenke maka i pirjajte oko 3 minute al dente. Stavite povrće u zdjelu, dodajte mileram i lješnjake i začinite začinima. Ostavite smjesu da se ohladi.


Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C


Picture - novogodišnji jastučići1
Picture - novogodišnji jastučići2

Tijesto kratko promijesite na dobro pobrašnjenoj površini i razvaljajte na debljinu od 1/2 cm. Od toga izrežite oko 14 krugova s cik-cak rubom (promjera oko 12 cm, slika 1). Nadjev od kupusa raspodijelite po jednoj polovici kruga i preklopite rubove (slika 2). Rubove dobro pritisnite. Umutite
žumanjak s mlijekom. Smjesom premažite tijesto i pospite sjemenkama maka. Ostavite prekriveno na toplom mjestu da se diže oko 10 minuta, potom pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Povucite pecivo s papirom za pečenje na kuhinjsku rešetku i poslužite toplo ili hladno.

  • Ako nemate prešu za krumpir, upotrijebite gnječilicu za krumpir.
  • Pecivo se može zamrznuti.