Flag

New York torta

oko 10 - 12 komada
Srednje teško
110
Klasičan cheesecake kako ga rade u New Yorku! Prikladan za svaki dan, ali i za posebne prigode
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za podlogu
150 gmekog maslaca
90 gšećera
1jaje
180 gbrašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 žličicaDr. Oetker Bourbon vanilin šećera (ili arome vanilije)
Za kremu
500 gsvježeg posnog sira
400 gkrem sira (Philadelphia® namaz)
4jaja
140 gšećera
1 žličicaDr. Oetker Bourbon vanilin šećera (ili arome vanilije)
100 gDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
100 gbijele čokolade
naribana korica 1 limuna
Preljev
1 dlpreljeva od karamele
100 gborovnica
nekolikokupina
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera (ili arome vanilije)
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera (ili arome vanilije)
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1

Priprema

Dno kalupa za torte (ø 20 cm) obložite papirom za pečenje, a obruč kalupa namastite. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Za podlogu

Šećer i omekšani maslac mikserom (metlicama) dobro pomiješajte. Tijekom miješanja dodajte jaje. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prospite u smjesu. Dodajte bourbon vaniliju i umiješajte tijesto. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po pripremljenom kalupu.

3

Za kremu

Bijelu čokoladu otopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari. U zasebnoj posudi mikserom (metlicama) dobro izmiješajte ostale sastojke za kremu. Dodajte otopljenu čokoladu u kremu pa potom sve raspodijelite po pripremljenoj podlozi.


Pecite tortu 50 minuta na temperaturi od približno 180 stupnjeva.

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C


Izvadite tortu iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohladi. Potom oprezno skinite kalup.

4

Ukrašavanje

Tortu od sira po želji ukrasite Dr. Oetker Toffee desertnim preljevom od karamele i bobičastim voćem.