Flag

Mousse od svježeg sira s borovnicama

oko 8 porcija
Srednje teško
40
Švicarski desert sa svježim posnim sirom i borovnicama
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Upotrijebite isključivo jako svježa jaja.
Recipe Tips
Možete koristiti i duboko smrznute borovnice.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Mousse
6 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
500 gsvježeg posnog sira
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
4 žlicerakije od višnje
200 - 250 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
2bjelanjka (veličine M)
Voćni preljev
200 gborovnica
125 mlsoka od bazge (kupovnog)
1 žlicasoka od 1 limuna
1 žlicašećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
štapić cimeta
3 žličiceDr. Oetker Original Gustina
1 - 2 žlicehladne vode
1 žlicarakije od višnje
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Želatinu omekšajte prema uputama. Operite borovnice.

2

Mousse

Posni sir, šećer i vanilin šećer pomiješajte u posudi. Zagrijte rakiju od višanja. Želatinu otopite prema uputama na omotu u vrućoj rakiji od višanja. Najprije 4 žlice kreme pomoću metlice za snijeg pomiješajte s otopljenom želatinom, potom pomiješajte s preostalom smjesom. Zatim 15 minuta stavite u hladnjak, pritom povremeno promiješajte. Prvo istucite čvrsto tučeno vrhnje, potom jako čvrsto istucite bjelanjke. Umiješajte tučeno vrhnje i snijeg. Mousse raspodijelite po čašama i ostavite da stoji u hladnjaku najmanje 1 sat.

3

Preljev od voća

Zakuhajte sok od bazge, sok od limuna, šećer, vanilin šećer i štapić cimeta. Gustin pomiješajte s vodom, umiješajte u voćnu smjesu i još jednom kratko zakuhajte. Umiješajte borovnice i rakiju od višanja. Izvadite štapić cimeta. Ostavite preljev da se ohladi. Prije posluživanja stavite preljev na mousse od svježeg sira.

  • Upotrijebite isključivo jako svježa jaja.
  • Možete koristiti i duboko smrznute borovnice.