Flag

Mini kuglofi bundevice

oko 12 komada
Lagano
75
Jesenski kolačići od jabuka sa sjemenkama bundeve
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Sjemenke bundeve lagano prepržite.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
180 gmekog maslaca
200 gšećera u prahu (prosijani)
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1 žlicaruma
5jaja (veličine M)
250 gglatkog brašna (prosijanog)
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gsjeckane tamne čokolade
100 gsjeckanih sjemenki bundeve
2jabuke (oguljene i krupno naribane)
70 mlbućinog ulja
Nadjev
100 gmarmelade od marelica
Glazura i ukrašavanje
200 gšećera u prahu (prosijanog)
oko 2 žlicevruće vode
maloDr. Oetker jestive boje za kolače (crvena i žuta)
12štapića cimeta
12nezasoljenih sjemenki bundeve
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Biskvit

Mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte maslac, šećer u prahu, vanilin šećer, sol i rum. Postupno dodajte jaja. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte po smjesi. Pomiješajte čokoladu sa sjemenkama bundeve i zajedno s naribanom jabukom umiješajte u smjesu kuhačom. Kratko umiješajte bučino ulje.

2

Smjesu stavite u 24 namašćena i brašnom posuta kalupa za mini kuglof i poravnajte.


Stavite kalup na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

3

Nadjev

Nakon što se mini kuglofi ohlade, spojite po 2 kuglofa marmeladom od marelice.

4

Glazura i ukrašavanje

Dodajte oko 2 žlice vruće vode šećeru u prahu i miješajte dok ne dobijete gustu, tekuću smjesu. Šećernu smjesu obojite crvenom i žutom jestivom bojom do željene nijanse narančaste boje i raspodijelite, po želji, po kuglofu. Od korice štapića cimeta izradite peteljku, a sjemenke bundeve poput lišća raspodijelite po kolačićima.

  • Sjemenke bundeve lagano prepržite.