Flag

Listići od đumbira i kakaa

oko 70 komada
Lagano
40
Hrskavi kolačići idealni za Božić
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tijesto se može dobro razmazati lopaticom za torte.
Recipe Tips
Trokutići se mogu dekorativno složiti kao jelka.
Recipe Tips
Keksi se mogu čuvati oko 2 tjedna u dobro zatvorenim kutijama.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje (40 x 30 cm)
Papir za pečenje

Sastojci

Za lim za pečenje (40 x 30 cm)
malomasnoće
Tijesto
75 gmaslaca
75 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
100 gpšeničnog brašna
1jaje (veličine M)
1 žličicaDr. Oetker Kakaa za kolače
1 razom puna žličicamljevenog đumbira
Za ukrašavanje
oko 1 žlicaDr. Oetker Šareni ukrasi za kolače
Dr. Oetker Dekor zlatne perle soft
Dr. Oetker Dekor srebrne perle soft
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Dekor zlatne perle soft
1

Priprema

Za tijesto otopite maslac. Dobro namastite lim za pečenje, obložite ga papirom za pečenje i čvrsto pritisnite. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Picture - listići od đumbira i kakaa1

Otopljeni maslac i ostale sastojke stavite u posudu. Mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po limu. (slika 1.)

3

Ukrašavanje

Tijesto ukrasite dekor perlama, potom ispecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 7 - 9 Minute


Picture - listići od đumbira i kakaa2

Ispečeno tijesto u komadu odmah razrežite, npr. na trokute. (slika 2.) Ostavite trokute da se ohlade na podlozi.

  • Tijesto se može dobro razmazati lopaticom za torte.
  • Trokutići se mogu dekorativno složiti kao jelka.
  • Keksi se mogu čuvati oko 2 tjedna u dobro zatvorenim kutijama.