Flag

Kolač od mrkve

oko 12 komada
Srednje teško
60
Ovaj sočan kolač od mrkve jednostavan je za pripremu i vrlo ukusan.
Pogledajte sočan kolač od mrkve koji će oduševiti sve ukućane.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolač se bez nadjeva može zamrznuti. 
Recipe Tips
Mrkve od marcipana možete izraditi i dan ranije. Za oblikovanje i izradu ukrasa od marcipana preporučujemo da stavite jednokratne rukavice.
Recipe Tips
Kako biste bjelanjak mogli istući u čvrst snijeg, u bjelanjku ne smije biti niti najmanjeg traga žumanjka, a na posudi i metlicama niti najmanjeg traga masnoće jer se bjelanjak u protivnom neće stvrdnuti.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
375 gmrkve
6bjelanjka (veličine M)
6žumanjka (veličine M)
275 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
100 gkrem sira
75 mlmlijeka
125 gpirovog brašna
125 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
Za ukrašavanje
150 gmarcipan mase
50 gšećera u prahu
maloDr. Oetker jestive boje za kolače
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
Nadjev
200 ghladnog tučenog vrhnja
1 omotDr. Oetker Kremfixa
1 žlicašećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
100 gkrem sira
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Mrkvu ogulite i sitno naribajte. Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Bjelanjak mikserom (metlicama) vrlo čvrsto istucite. Žumanjke, šećer, vanilin šećer, sol, Finesse u posudi mikserom (metlicama) na najvišoj brzini kremasto istucite. Umiješajte krem sir. Brašno pomiješajte  s praškom za pecivo i bademima i umiješajte u smjesu zajedno s mlijekom. Potom kratko umiješajte mrkvu. Oprezno umiješajte snijeg i poravnajte tijesto u kalupu.  Kalup stavite u pećnicu na rešetku.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute


Kolač u kalupu stavite na kuhinjsku rešetku, nakon 10 minuta odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Ostavite kolač od mrkve da se ohladi.

3

Ukrašavanje

Marcipan umijesite sa šećerom u prahu. Za zeleni dio mrkve odvojite komad veličine oraha i obojite ga zelenom jestivom bojom. Podijelite ga na približno 12 dijelova jednake veličine i oblikujte kuglice. Potom kuglice malo spljoštite i urežite. Preostali marcipan obojite s Finesse, crvenom i žutom jestivom bojom. Smjesu podijelite na približno 12 dijelova jednake veličine, oblikujte kuglice i od svake kuglice oblikujte i izradite duguljaste mrkve. Tupim dijelom noža izradite udubljenja po mrkvi. Oprezno utisnite zeleni dio mrkve, po potrebi ga zalijepite s malo šećernog pisma i ostavite mrkve prekrivene sa strane. 

4

Nadjev

Uklonite papir za pečenje s kolača od mrkve i stavite kolač za pladanj za torte. Prije posluživanja čvrsto istucite tučeno vrhnje s Kremfixom, šećerom i vanilin šećerom. Umiješajte krem sir. Raspodijelite nadjev po kolaču i izravnajte ga. Ukrasite mrkvama od marcipana.

  • Kolač se bez nadjeva može zamrznuti. 
  • Mrkve od marcipana možete izraditi i dan ranije. Za oblikovanje i izradu ukrasa od marcipana preporučujemo da stavite jednokratne rukavice.
  • Kako biste bjelanjak mogli istući u čvrst snijeg, u bjelanjku ne smije biti niti najmanjeg traga žumanjka, a na posudi i metlicama niti najmanjeg traga masnoće jer se bjelanjak u protivnom neće stvrdnuti.