Flag

Džem od jagoda s dodatkom rose vina

5 staklenki po 200 ml
Lagano
20
Za ukusan doručak uz notu kreativnosti
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ovaj džem možete pripremiti i sa zamrznutim jagodama, ali ih prethodno otopite.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
800 gjagode (izvagati pripremljene)
200 mlvina rose
1 omotDr. Oetker Džemfixa Extra 2:1
500 gšećera
1

Priprema

Jagode operite, očistite, narežite na kockice i izvažite 800 g. Izmjerite 200 ml rose vina.

2

Postupak

Voće i vino stavite u veliki lonac. Džemfix Extra najprije promiješajte s 2 žlice šećera, potom dodajte u voće i vino te dobro promiješajte. Voćnu masu uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Miješajući kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

  • Ovaj džem možete pripremiti i sa zamrznutim jagodama, ali ih prethodno otopite.