150g integralnog muslija sameljite u teksturu brašna (iz smjese izvadite grožđice), a 50 g ostavite u izvornom obliku. Mljeveni i obični musli u odgovarajućoj posudi pomiješajte sa šećerom i hladnim maslacem izrezanim na kockice. Zamijesiti rukom mrvičastu smjesu i ostaviti u hladnjaku.
Šljive operite, očistite od koštica i izrežite na manje komadiće. Pomiješajte ih sa šećerom, rum šećerom i gustinom.
Crumble možete pripremati u jednoj većoj vatrostalnoj posudi ili u više manjih.
U posudice prvo stavite sloj voća, a preko rasporedite sloj mrvica. Na kraju posuti listićima badema.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 40-45 min..
Pečeni crumble ostavite da se ohladi 15 minuta i poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti
Deserti
Deserti
Deserti
Deserti
Pripremanje:30 3 porcija