Flag

Čokoladni kolač od kikirikija

oko 14 komada
Teško
85
Kolač od čokolade s ukusnim nadjevom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
4jaja
4 žlicevode
130 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
70 gbrašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 gDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
20 gDr. Oetker Kakaa za kolače
Nadjev
300 gšećera
150 gmaslaca
1 ½ dlmlijeka
300 gkikirikija (slanog prženog)
Za ukrašavanje
150 gtamne čokolade
46 mlDr. Oetker Desertnog preljeva s okusom čokolade
6 žlicemlijeka
malokikirikija
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Desertnog preljeva s okusom čokolade
1

Pripremanje

Dno kalupa za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje, a rubove kalupa premažite uljem.


Prethodno zagrijte pećnicu:

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Mikserom pjenasto umutite jaja, vodu, šećer, vanilin šećer i sol. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, gustin i kakao. Prosijte sve na smjesu jaja i šećera i lagano izmiješajte gumenom špatulicom. Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite na donjoj razini pećnice oko 25 minuta.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C


Pečen biskvit izvadite iz pećnice, odvojite obruč i ostavite da se ohladi.

3

Nadjev

Šećer i maslac istopite u tavi (npr. teflon) uz stalno miješanje dok ne postane svijetlo smeđe boje. Dodajte mlijeko (oprez, može zakipjeti) i kuhajte nekoliko minuta dok ne nastane gusta smjesa. Maknite s vatre, umiješajte kikiriki i ostavite da se ohladi.


Biskvit prerežite vodoravno na dva dijela. Jedan biskvit premjestite na pladanj i postavite obruč. Nadjev ravnomjerno premažite po biskvitu. Na to stavite drugi biskvit i ostavite najmanje 60 minuta, najbolje preko noći, u frižideru.

4

Ukrašavanje

Uklonite obruč. Čokoladu narežite na veće komade i istopite skupa s desertnim umakom i mlijekom u vodenoj kupelji. Dobro izmiješajte i prelijte preko kolača. Kikiriki narežite na komadiće i po želji ukrasite kolač.