Flag

Čokoladna torta s lješnjacima bez pečenja

oko 10 - 12 porcija
Lagano
20
Čokoladna, slatka, jednostavna za pripremu - može li bolje?
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto karameliziranih lješnjaka možete upotrijebiti i Dr. Oetker Lješnjak krokant.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Podloga
230 gkeksa (Petit Beurre)
150 gmaslaca (otopljenog)
Nadjev
2 omotaDr. Oetker Original puding s okusom čokolade
1 lmlijeka
Dekoracija
100 gsjeckanih lješnjaka
50 gšećera
Picture - Dr. Oetker Original puding s okusom čokolade
1

Priprema

Dno kalupa za torte (Ø 24 cm) obložite papirom za pečenje, a rub kalupa namastite nekom masnoćom.

2

Podloga

Kekse usitnite mikserom ili u plastičnoj vrećici tako da dobijete smjesu poput sitnog pijeska. Pomiješajte s otopljenim maslacem. Utisnite smjesu pomoću žlice ravnomjerno po dnu kalupa za torte i stavite 30 minuta na hladno. 

3

Nadjev

Pripremite puding s mlijekom prema uputama na omotu i raspodijelite po podlozi.

4

Dekoracija

Sitno nasjeckajte lješnjake i prepecite u tavi bez masnoće do zlatno-smeđe boje. Otopite šećer i u šećeru karamelizirajte lješnjake. Potom pospite lješnjake po pudingu i prije posluživanja stavite oko 2 sata na hladno.

  • Umjesto karameliziranih lješnjaka možete upotrijebiti i Dr. Oetker Lješnjak krokant.