Flag

Božićno drvce

oko 12 komada
Lagano
80
Torta u obliku božićnog drvca s okusom cimeta, prelivena šećernom glazurom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolač se može napraviti najviše dva dana unaprijed, a može se i zamrznuti.
Recipe Tips
Ako nemate silikonski kalup u obliku božićnog drvca, možete koristiti lim za pečenje te izrezati ispečeni biskvit u oblik drvca.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za silikonski kalup u obliku božićnog drvca (sadržaj 900 ml)
malomasnoće
malopšeničnog brašna
Tijesto
200 gpšeničnog brašna
2 ½ žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 gšećera
1 žličicamljevenog cimeta
1 prstohvatsoli
125 gmekog maslaca ili margarina
3jaja (veličine M)
Za ukrašavanje
125 gšećera u prahu
oko 2 žlicevode
Dr. Oetker jestive boje za kolače (zelena)
oko 1 žlicaDr. Oetker Ribane tamne čokolade
Dr. Oetker Čokoladno pismo (bijela boja)
Dr. Oetker Šareni ukrasi za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Ribane tamne čokolade
Picture - Dr. Oetker Čokoladno pismo (bijela boja)
1

Namastite kalup, pospite ga brašnom te stavite na rešetku. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izmijesite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom dvije minute na najvećoj brzini. Tijesto izlijte u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute


Kolač istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.

3

Ukrašavanje

Šećer u prahu prosijte u zdjelicu, dodajte vodu i jestivu boju te izmiješajte u gust preljev. Nožem raspodijelite preljev preko kolača. Za „deblo“ božićnog drvca, dno kolača pospite ribanom čokoladom. Ostavite preljev da se stvrdne. Potom, šećernim pismom bijele boje izradite girlandu i pričvrstite po njoj šarene ukrase.

  • Kolač se može napraviti najviše dva dana unaprijed, a može se i zamrznuti.
  • Ako nemate silikonski kalup u obliku božićnog drvca, možete koristiti lim za pečenje te izrezati ispečeni biskvit u oblik drvca.