Flag

Božićni kuglof

oko 16 komada
Srednje teško
110
Sočan marcipan kuglof s trešnjama, marelicama i pinjolima
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za kuglof (Ø 22 cm)
malomasnoće
malopšeničnog brašna
Tijesto
50 gpinjola
100 gsušenih marelica
100 gDr. Oetker Marcipan mase
200 gmekog maslaca ili margarina
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
1 prstohvatsoli
1 razom puna žlicamljevenog kardamoma
1 razom puna žličicamljevenog muškatnog oraščića
4jaja (veličine M)
200 gpšeničnog brašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 gsuhih višanja
Za ukrašavanje
150 gšećera u prahu
2 - 3 žlicevode
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Pinjole prepržite u neprijanjajućoj tavi bez dodatka masnoće i ostavite da se ohlade na tanjuru. Kalup za kuglof namastite i pobrašnite. Marelice narežite na komade. Marcipan grubo naribajte. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 170 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 150 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin i marcipan izradite u posudi mikserom (metlicama) u mekanu smjesu. Miješajući postupno dodajte šećer, bourbon vanilin šećer, Finesse koricu limuna, sol i začine, sve dok se sastojci ne povežu. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako jaje na najvećoj brzini oko minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na srednjoj brzini. Od pinjola, marelica i višnji ostavite oko 2 žlice sa strane, preostale sjemenke i voće kratko umiješajte. Tijesto raspodijelite po kalupu i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.

Položaj rešetke: dolje

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute


Kolač nakon 10 minuta izvadite iz kalupa, istresite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.

3

Ukrašavanje

Pomiješajte šećer u prahu s vodom u gust preljev. Ukrasite kolač preljevom i odmah pospite pinjolima i voćem.