Flag

Voćni zebrasti kolač od sira

oko 16 komada
Srednje teško
115
Sočni kolač od sira sa svježim bobičastim voćem za svečane prilike
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto malina i kupina možete koristiti i drugo sezonsko voće.
Recipe Tips
Zebrasti kolač od sira prijat će i bez voća.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Miješano tijesto
200 gpšeničnog brašna
½ razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
75 gmekog maslaca ili margarina
Krema
500 gsvježeg sira (posni)
1 čaša po 200 mlmilerama (250 g)
150 gšećera
4jaja (veličine M)
1 omotDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
1 omotDr. Oetker Original puding s okusom čokolade
Nadjev
250 gmalina
250 gkupina
4 žliceželea od malina (ili čvršće marmelade od malina)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Original puding s okusom čokolade
1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

2

Miješano tijesto

U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Oblikujte kuglu od tijesta. 2/3 tijesta izvaljajte na dnu kalupa za torte i više puta ubodite vilicom. Oko toga postavite obruč kalupa za torte i stavite peći.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute


Kalup za torte položite na rešetku za kolače i ostavite podlogu da se ohladi. Smanjite temperaturu pećnice.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Od preostalog tijesta oblikujte dugačak valjak. Valjak kao rub položite na podlogu torte i utisnite uz kalup tako da nastane oko 3 cm visoki rub.

4

Krema

Picture - Voćni zebrasti kolač od sira - sl 1 fullung.jpg

Pomiješajte svježi kravlji sir, mileram, šećer i jaja. Prepolovite kremu. U jednu polovicu kreme umiješajte puding prah s okusom vanilije, a u drugu polovicu umiješajte puding prah s okusom čokolade. Naizmjence stavljajte po 4 žlice svijetle i tamne kreme od sira izravno jednu na drugu na podlogu (sl. 1). Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute


Kolač ostavite 10 min. u kalupu, potom odvojite obruč. Ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.

5

Nadjev

Izvadite kolač iz kalupa. Očistite maline i kupine, nadjenite kolač. Žele od malina zakuhajte u malom loncu i njime premažite voće.

  • Umjesto malina i kupina možete koristiti i drugo sezonsko voće.
  • Zebrasti kolač od sira prijat će i bez voća.