KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Voćni zebrasti kolač od sira

Sočni kolač od sira sa svježim bobičastim voćem za svečane prilike

o 16 komada

potrebno malo iskustva 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Voćni zebrasti kolač od sira

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Miješano tijesto:

200 g pšeničnog brašna
0,5 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
75 g mekog maslaca ili margarina

Krema:

500 g svježeg sira (posni)
1 čaša po 200 ml milerama (250 g)
150 g šećera
4 jaja (veličine M)
1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom čokolade

Nadjev:

250 g malina
250 g kupina
4 žlice želea od malina (ili čvršće marmelade od malina)

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica o 200 °C

Pećnica na vrući zrak o 180 °C

2

Miješano tijesto

U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Oblikujte kuglu od tijesta. 2/3 tijesta izvaljajte na dnu kalupa za torte i više puta ubodite vilicom. Oko toga postavite obruč kalupa za torte i stavite peći.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: o 12 Minute

Kalup za torte položite na rešetku za kolače i ostavite podlogu da se ohladi. Smanjite temperaturu pećnice.

Električna pećnica o 180 °C

Pećnica na vrući zrak o 160 °C

3

Od preostalog tijesta oblikujte dugačak valjak. Valjak kao rub položite na podlogu torte i utisnite uz kalup tako da nastane oko 3 cm visoki rub.

4

Krema

Pomiješajte svježi kravlji sir, mileram, šećer i jaja. Prepolovite kremu. U jednu polovicu kreme umiješajte puding prah s okusom vanilije, a u drugu polovicu umiješajte puding prah s okusom čokolade. Naizmjence stavljajte po 4 žlice svijetle i tamne kreme od sira izravno jednu na drugu na podlogu (sl. 1). Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: o 60 Minute

Kolač ostavite 10 min. u kalupu, potom odvojite obruč. Ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.

5

Nadjev

Izvadite kolač iz kalupa. Očistite maline i kupine, nadjenite kolač. Žele od malina zakuhajte u malom loncu i njime premažite voće.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu