KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Voćni zebrasti kolač od sira

Sočni kolač od sira sa svježim bobičastim voćem za svečane prilike

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Voćni zebrasti kolač od sira

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Miješano tijesto:

200 g pšeničnog brašna
½ razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
75 g mekog maslaca ili margarina

Krema:

500 g svježeg sira (posni)
1 čaša po 200 ml milerama (250 g)
150 g šećera
4 jaja (veličine M)
1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom čokolade

Nadjev:

250 g malina
250 g kupina
4 žlice želea od malina (ili čvršće marmelade od malina)

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Miješano tijesto

U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Oblikujte kuglu od tijesta. 2/3 tijesta izvaljajte na dnu kalupa za torte i više puta ubodite vilicom. Oko toga postavite obruč kalupa za torte i stavite peći.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 12 Minuta

Kalup za torte položite na rešetku za kolače i ostavite podlogu da se ohladi. Smanjite temperaturu pećnice.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Od preostalog tijesta oblikujte dugačak valjak. Valjak kao rub položite na podlogu torte i utisnite uz kalup tako da nastane oko 3 cm visoki rub.

4

Krema

Pomiješajte svježi kravlji sir, mileram, šećer i jaja. Prepolovite kremu. U jednu polovicu kreme umiješajte puding prah s okusom vanilije, a u drugu polovicu umiješajte puding prah s okusom čokolade. Naizmjence stavljajte po 4 žlice svijetle i tamne kreme od sira izravno jednu na drugu na podlogu (sl. 1). Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 60 Minuta

Kolač ostavite 10 min. u kalupu, potom odvojite obruč. Ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.

5

Nadjev

Izvadite kolač iz kalupa. Očistite maline i kupine, nadjenite kolač. Žele od malina zakuhajte u malom loncu i njime premažite voće.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu