Voćni zebrasti kolač od sira

Sočni kolač od sira sa svježim bobičastim voćem za svečane prilike

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Voćni zebrasti kolač od sira

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Miješano tijesto:

200 g pšeničnog brašna
½ razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
75 g mekog maslaca ili margarina

Krema:

500 g svježeg sira (posni)
1 čaša po 200 ml milerama (250 g)
150 g šećera
4 jaja (veličine M)
1 omot Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom čokolade

Nadjev:

250 g malina
250 g kupina
4 žlice želea od malina (ili čvršće marmelade od malina)

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Miješano tijesto

U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Oblikujte kuglu od tijesta. 2/3 tijesta izvaljajte na dnu kalupa za torte i više puta ubodite vilicom. Oko toga postavite obruč kalupa za torte i stavite peći.

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

Kalup za torte položite na rešetku za kolače i ostavite podlogu da se ohladi. Smanjite temperaturu pećnice.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Od preostalog tijesta oblikujte dugačak valjak. Valjak kao rub položite na podlogu torte i utisnite uz kalup tako da nastane oko 3 cm visoki rub.

4

Krema

Pomiješajte svježi kravlji sir, mileram, šećer i jaja. Prepolovite kremu. U jednu polovicu kreme umiješajte puding prah s okusom vanilije, a u drugu polovicu umiješajte puding prah s okusom čokolade. Naizmjence stavljajte po 4 žlice svijetle i tamne kreme od sira izravno jednu na drugu na podlogu (sl. 1). Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute

Kolač ostavite 10 min. u kalupu, potom odvojite obruč. Ostavite kolač da se ohladi na rešetki za kolače.

5

Nadjev

Izvadite kolač iz kalupa. Očistite maline i kupine, nadjenite kolač. Žele od malina zakuhajte u malom loncu i njime premažite voće.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne