Flag

Voćne ploške s jogurtom

oko 24 komada
Teško
105
Slatki zalogajčići s jagodama i dvije različite kreme uz ljetnu kavu
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ploške možete pripremiti najviše 2 dana unaprijed.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim (40 x 30 cm)
malomasnoće
okvir za pečenje
Voćna krema
10 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
250 gjagode
500 grabarbare
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
400 gslatkog vrhnja za šlag
Tijesto ''Sve-u-1''
500 grabarbare
200 gpšeničnog brašna
3 ½ razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
200 gmekog maslaca ili margarina
4jaja (veličine M)
Krema s jogurtom
8 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
500 gjogurta
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
400 gslatkog vrhnja za šlag
Nadjev
750 gjagode
3 omotaDr. Oetker Preljev za torte s okusom jagode
50 gšećera
750 mlvode
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Preljev za torte s okusom jagode
1

Voćna krema

Želatinu namočite prema uputi na omotu. Operite jagode, očistite ih i narežite na prutiće. Rabarbaru operite, očistite i narežite na ploške. U loncu pomiješajte rabarbaru sa šećerom, vanilin šećerom i Finesse aromom te na srednje jakoj vatri pirjajte oko 5 min, dok ne omekša. Onda umiješajte jagode. Želatinu otopite u vrućoj masi uz miješanje. Masu stavite u hladnjak.

2

Namastite lim i na njega položite okvir za pečenje (40 x 30 cm). Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Tijesto sve-u-1

Operite rabarbaru, očistite (nemojte je oguliti) i narežite na oko 3 cm duge komade. U posudi izmiješajte brašno i Backin prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) od svega najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto stavite u okvir za pečenje i poravnajte. Podijelite komadiće rabarbare po tijestu i ispecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Ostavite podlogu da se ohladi na limu na rešetki.

4

Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag za voćnu kremu i umiješajte u hladnu voćnu masu. Podlogu premažite voćnom kremom.

5

Krema od jogurta

Želatinu namočite prema uputi na omotu. U posudi izmiješajte jogurt sa šećerom, vanilin šećerom i Finesse aromom. Želatinu otopite prema uputi na omotu. Najprije otprilike 3 žlice jogurta umiješajte pomoću metlice s otopljenom želatinom, potom umiješajte preostali jogurt. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Čim jogurt počne želirati, umiješajte šlag i kremu od jogurta razmažite po voćnoj kremi.

6

Nadjev

Jagode operite, očistite i prepolovite. S razrezanom površinom jagode položite prema dolje na nadjev. Preljev sa šećerom i vodom pripremite prema uputi na omotu, pažljivo izlijte po jagodama i ostavite da se ohladi. Ploške stavite najmanje 3 sata, a najbolje preko noći, u hladnjak.


Prije posluživanja okvir za pečenje odvojite pomoću noža i skinite.

  • Ploške možete pripremiti najviše 2 dana unaprijed.