KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Voćne ploške s jogurtom

Slatki zalogajčići s jagodama i dvije različite kreme uz ljetnu kavu

oko 24 komada

dosta zahtjevno 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Voćne ploške s jogurtom

Za lim (40 x 30 cm):

malo masnoće
okvir za pečenje

Voćna krema:

10 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
250 g jagoda
500 g rabarbare
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
400 g slatkog vrhnja za šlag

Tijesto ''Sve-u-1'':

500 g rabarbare
200 g pšeničnog brašna
3 ½ razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
200 g mekog maslaca ili margarina
4 jaja (veličine M)

Krema s jogurtom:

8 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
500 g jogurta
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
400 g slatkog vrhnja za šlag

Nadjev:

750 g jagoda
3 omota Dr. Oetker Preljev za torte s okusom jagode
50 g šećera
750 ml vode

preparation

Priprema

1

Voćna krema

Želatinu namočite prema uputi na omotu. Operite jagode, očistite ih i narežite na prutiće. Rabarbaru operite, očistite i narežite na ploške. U loncu pomiješajte rabarbaru sa šećerom, vanilin šećerom i Finesse aromom te na srednje jakoj vatri pirjajte oko 5 min, dok ne omekša. Onda umiješajte jagode. Želatinu otopite u vrućoj masi uz miješanje. Masu stavite u hladnjak.

2

Namastite lim i na njega položite okvir za pečenje (40 x 30 cm). Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Tijesto sve-u-1

Operite rabarbaru, očistite (nemojte je oguliti) i narežite na oko 3 cm duge komade. U posudi izmiješajte brašno i Backin prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) od svega najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto stavite u okvir za pečenje i poravnajte. Podijelite komadiće rabarbare po tijestu i ispecite.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Ostavite podlogu da se ohladi na limu na rešetki.

4

Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag za voćnu kremu i umiješajte u hladnu voćnu masu. Podlogu premažite voćnom kremom.

5

Krema od jogurta

Želatinu namočite prema uputi na omotu. U posudi izmiješajte jogurt sa šećerom, vanilin šećerom i Finesse aromom. Želatinu otopite prema uputi na omotu. Najprije otprilike 3 žlice jogurta umiješajte pomoću metlice s otopljenom želatinom, potom umiješajte preostali jogurt. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Čim jogurt počne želirati, umiješajte šlag i kremu od jogurta razmažite po voćnoj kremi.

6

Nadjev

Jagode operite, očistite i prepolovite. S razrezanom površinom jagode položite prema dolje na nadjev. Preljev sa šećerom i vodom pripremite prema uputi na omotu, pažljivo izlijte po jagodama i ostavite da se ohladi. Ploške stavite najmanje 3 sata, a najbolje preko noći, u hladnjak.

Prije posluživanja okvir za pečenje odvojite pomoću noža i skinite.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu