Flag

Veganski kolačići od badema

oko 15 komada
Lagano
20
Veganski keksići s bademima, čokoladom i kakaom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolačići se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati do 2 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Tijesto
50 gDr. Oetker Kuvertire tamna čokolada
100 gintegralnog pirovog brašna
½ razom pune žliceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 žlicaDr. Oetker Kakaa za kolače
1 razom puna žličicacimeta
50 gšećera od šećerne trske
75 gmargarina veganski
50 gDr. Oetker Badem štapića
1 žlicanezaslađenog napitka od soje
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Priprema

Usitnite kuvertiru. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

U posudi za miješanje pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo, kakaom i cimetom. Dodajte preostale sastojke, osim 1 žlice usitnjene kuvertire, i od svega mikserom (lopaticama) izradite tijesto. Tijesto pomoću 2 žlice u hrpicama rasporedite po limu. Pospite hrpice tijesta usitnjenom kuvertirom i ispecite ih.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 14 Minute


Kolačiće izvadite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

  • Kolačići se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati do 2 tjedna.