KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Vafli sa šlagom od jagoda

Ukusni vafli s voćnim šlagom od jagoda i umakom od vanilije

oko 5 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Vafli sa šlagom od jagoda

Šlag od jagoda:

250 g jagoda
30 g šećera
200 g slatkog vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Instant Želatine Fix (15 g)

Tijesto ''Sve-u-1'':

50 g Dr. Oetker Badem mljeveni
125 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
125 g mekog maslaca ili margarina
3 jaja (veličine M)

Za posipanje:

malo šećera u prahu

Osim toga:

malo masnoće

preparation

Priprema

1

Šlag od jagoda

Izdvojite 5 jagoda te preostale jagode operite i očistite. Od preostalih jagoda napravite pire i pomiješajte sa šećerom. Istucite čvrsti šlag. Za vrijeme tučenja usipavajte polako Želatine fix. Umiješajte pire od jagoda. Šlag napunite u vrećicu za zamrzavanje. Zatvorite vrećicu i stavite u hladnjak.

2

Priprema

Bademe u obloženoj tavi, bez masnoće, prepržite i ostavite da se na tanjuru ohlade. Aparat za vafle najprije zagrijte na najvećem stupnju. Napomena: Molimo da slijedite upute proizvođača aparata za vafle.

3

Tijesto sve-u-1

U posudi pomiješajte brašno i Backin prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke, osim badema. Od svega mikserom (metlicama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u otprilike 2 min. izradite glatko tijesto. Umiješajte bademe.

4

Vafli

Aparat za vafle stavite na srednju temperaturu i namastite. Stavite 2-3 žlice tijesta po vaflu u aparat i ispecite do zlatnožute boje. Ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.

5

Ukrašavanje

Vafle poslužite sa šlagom od jagoda. Odrežite kut vrećice za zamrzavanje. Vafle pospite šećerom u prahu, ukrasite jagodama i poslužite.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu