Flag

Ušećereni bademi

oko 3 porcija
Srednje teško
20
Jednostavan klasik koji je gotov u svega nekoliko minuta
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Pečeni bademi mogu stajati 2 tjedna.
Recipe Tips
Umjesto badema možete pripremiti i lješnjake na isti način.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
100 gšećera
4 žlicevode
200 gbadema (cijeli s ljuskom)
2 omotaDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Pomiješajte šećer i vodu u premazanoj tavi i pustite da zavrije uz miješanje.


Dodajte bademe i dobro promiješajte.


Kuhajte na srednjoj vatri dok voda postupno ne ispari. To traje oko 5 minuta. Šećer stvara bijeli, mrvičasti sloj oko badema.


Nastavite karamelizirati bademe u tavi uz miješanje. Stvorit će se niti karamele i bademi će posmeđiti, ali pazite da ne budu pretamni!


Miješajući dodajte vanilin šećer.


Pečene bademe opet dobro promiješajte i stavite da se ohlade.

  • Pečeni bademi mogu stajati 2 tjedna.
  • Umjesto badema možete pripremiti i lješnjake na isti način.