Flag

Torta sa šljivama i posipom

oko 12 komada
Lagano
105
Ukusna torta sa šljivama i posipom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Tijesto
1 staklenkakompota od šljiva (ocijeđena masa 385 g)
125 gmekog maslaca ili margarina
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
1 prstohvatsoli
3jaja (veličine M)
125 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gsjeckanih badema
Mrvičasto tijesto
100 gpšeničnog brašna
125 gšećera
1 prstohvatsoli
75 gmekog maslaca ili margarina
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Ostavite šljive na cjediljci da se dobro ocijede. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) dobro izmiješajte. Postupno dodajte šećer, Finesse aromu i sol i miješajte dok ne dobijete povezanu masu. Svako jaje miješajte oko 1/2 minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i polovicom badema te u 2 porcije kratko umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto rasporedite u kalupu za torte. Pospite preostalim bademima i rasporedite šljive po tijestu.

3

Mrvičasto tijesto

Sve sastojke stavite u posudu i mikserom (lopaticama) izradite krupne mrvice tijesta. Mrvice pospite po šljivama. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 45 Minute


Odvojite obruč kalupa za torte i ostavite kolač na dnu kalupa da se ohladi na rešetki za kolače.