za ovaj recept Torta s malinom i kremom od maslaca
200 g | maslaca |
175 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
4 kom | jaja |
200 g | pšeničnog brašna |
2 žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
1 omot | Dr. Oetker Original puding s okusom slatkog vrhnja |
80 g | šećera |
500 ml | mlijeka |
250 g | mekog maslaca |
oko 5 žlice | džema od malina |
Dr. Oetker Crvena boja za kolače (Rosa) | |
1 nekoliko | Dekor Jestivi leptirići |
Obložite kalup za pečenje papirom za pečenje.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
U zdjeli za miješanje mikserom izradite maslac ili margarin dok ne dobijete glatku smjesu. Miješajući postupno dodajte šećer, bourbon vanilin šećer i sol dok ne nastane jednolična masa. Umiješajte svako jaje oko ½ minute na najvišoj razini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te kratko umiješajte na srednjoj brzini. Ulijte tijesto u kalup i poravnajte. Kalup stavite u pećnicu.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 55 Minute
U međuvremenu pomiješajte prašak za puding s 80 g šećera za kremu od maslaca. Postupno umiješajte najmanje 6 žlica mlijeka dok smjesa ne postane glatka. Preostalo mlijeko zakuhajte, maknite sa štednjaka i pjenjačom umiješajte izmiješani prah. Puding kuhajte najmanje jednu minutu uz miješanje. Puding stavite u zdjelu za miješanje, površinu pudinga direktno prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Izvadite kolač iz kalupa i prevrnite ga na rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Kolač vodoravno prerežite na pola kako bi dobili dva biskvita. Stavite donji sloj na tanjur za torte.
Omekšali istucite mikserom. U ohlađeni puding dodajte žlicu po žlicu pazeći da maslac i puding budu sobne temperature. Pola kreme ostavite sa strane. Na donju koru rasporedite polovinu preostale kreme. Voćni namaz stavite u vrećicu za zamrzavanje ili ukršavanje, odrežite mali kut i rasporedite po kremi. Postavite drugu polovicu i ponovite prethodni postupak.
Preostalu kremu podijelite na trećine. Prvu trećine kreme ostavite neoobojanu. Drugu trećinu obojite u blago ružičasto s nekoliko kapi prehrambene boje. Treću trećinu obojite malo jače. Tortu namažite tankim slojem kreme koju ste spremili, počevši od svijetle kreme na vrhu i gornjem rubu. Izgladite tortu sa slastičarskom kartom ili paletom za kolače, zamagljujući slojeve boje. Kolač ohladite najmanje 2 sata. Prije posluživanja na tortu stavite leptiriće.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne