Torta s makom i likerom od jaja

Kremasti nadjev od likera od jaja i vrhnja te sočan biskvit s makom oduševit će i najzahtjevnija nepca

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta s makom i likerom od jaja

Potrebno:

kalup za torte (26 cm)
Papir za pečenje

Biskvit:

100 g pšeničnog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
250 g mljevenog maka
4 jaja (veličine M)
100 g mekog maslaca
1 žličica Dr. Oetker Tekuća aroma za hranu – badem

Krema s likerom od jaja:

200 - 250 g hladnog tučenog vrhnja
2 omota Dr. Oetker Vanilin šećera
2 omota Dr. Oetker Kremfixa
250 g sira Mascarpone
125 ml likera od jaja

Za ukrašavanje:

malo likera od jaja
praline u obliku jaja (npr. bijele praline s likerom od jaja)

preparation

Priprema

1

Priprema

List papira za pečenje zategnite u kalupu. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C


2

Biskvit

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izradite glatku smjesu, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom dvije minute na najvišoj brzini. Stavite smjesu u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici. 

Nivo pećnice: donja trećina


3

Obruč kalupa za torte odvojite kuhinjskim nožem i skinite. Stavite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
 


4

Povucite papir za pečenje koji se pekao s biskvitom. Stavite biskvit na pladanj za torte. Oko biskvita stavite obruč za torte.


5

Krema s likerom od jaja

Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom i Kremfixom. Mikserom umiješajte mascarpone i liker od jaja. Umiješajte tučeno vrhnje i kremu od likera od jaja i vrhnja valovito raspodijelite po biskvitu. Ostavite tortu da stoji oko 2 sata u hladnjaku.


6

Ukrašavanje

Prije posluživanja poprskajte tortu likerom od jaja i ukrasite pralinama i ukrasnim cvjetićima. Pospite s nekoliko sjeckanih pistacija.

Biskvit se može napraviti ranije i zamrznuti.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne