Flag

Torta s makom i likerom od jaja

oko 12 komada
Srednje teško
40
Kremasti nadjev od likera od jaja i vrhnja te sočan biskvit s makom oduševit će i najzahtjevnija nepca
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
kalup za torte (26 cm)
Papir za pečenje

Sastojci

Biskvit
100 gpšeničnog brašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
250 gmljevenog maka
4jaja (veličine M)
100 gmekog maslaca
1 žličicaDr. Oetker Tekuća aroma za hranu – badem
Krema s likerom od jaja
200 - 250 ghladnog tučenog vrhnja
2 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
2 omotaDr. Oetker Kremfixa
250 gsira Mascarpone
125 mllikera od jaja
Za ukrašavanje
malolikera od jaja
praline u obliku jaja (npr. bijele praline s likerom od jaja)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Tekuća aroma za hranu – badem
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

List papira za pečenje zategnite u kalupu. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Biskvit

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izradite glatku smjesu, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom dvije minute na najvišoj brzini. Stavite smjesu u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici. 

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

3

Obruč kalupa za torte odvojite kuhinjskim nožem i skinite. Stavite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
 

4

Povucite papir za pečenje koji se pekao s biskvitom. Stavite biskvit na pladanj za torte. Oko biskvita stavite obruč za torte.

5

Krema s likerom od jaja

Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom i Kremfixom. Mikserom umiješajte mascarpone i liker od jaja. Umiješajte tučeno vrhnje i kremu od likera od jaja i vrhnja valovito raspodijelite po biskvitu. Ostavite tortu da stoji oko 2 sata u hladnjaku.

6

Ukrašavanje

Prije posluživanja poprskajte tortu likerom od jaja i ukrasite pralinama i ukrasnim cvjetićima. Pospite s nekoliko sjeckanih pistacija.