KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od maka s jogurtom

Torta od tijesta s makom i kremom od jogurta

14 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od maka s jogurtom

Tijesto s makom:

100 g mekog maslaca
30 g šećera u prahu (prosijani)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat cimeta
1 prstohvat soli
žumanjka (veličina M)
4 bjelanjaka (veličina M)
90 g šećera
100 g mljevenog maka
70 g glatkog brašna (prosijano)

Krema od jogurta:

6 kom Dr. Oetker Želatina u listićima
sok od 1 limuna
500 g jogurta
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
4 žlice šećera u prahu (prosijani)
100 g malina
250 ml tučenog vrhnja za šlag

Žele od malina:

200 g malina
1 omot Dr. Oetker Preljev za torte crveni

preparation

Priprema

1

Tijesto s makom

Mikserom (metlicama) pjenasto izradite maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, cimetom i soli. Postepeno dodajte žumanjke. Bjelanjke i šećer izradite u čvrsti snijeg i kuhačom dodajte u smjesu. Mak pomiješajte s brašnom te prosijte smjesu i sve promiješajte.

2

Namastite dno kalupa (26 cm Ø), izlijte dobiveno tijesto u kalup i zagladite.

Stavite peći na donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

Uklonite obruč kalupa i ostavite da se biskvit ohladi.

3

Krema od jogurta

Za kremu pripremite želatinu po uputi na pakiranju i zagrijavajte ju sa sokom od limuna. Pomiješajte jogurt, Finesse korice limuna, vanilin šećer i šećer u prahu te umiješajte u želatinu. Dodajte i maline. Kad se sve počne želirati, umiješajte tučeno vrhnje za šlag.

4

Stavite obruč kalupa na ohlađeni biskvit. Dodajte kremu od jogurta, zagladite i ostavite 3 sata na hladnome.

5

Žele od malina

Na očvrsnulu kremu posložite maline. Dr. Oetker preljev za torte pripremite po uputi na pakiranju i prelijte ga preko malina.

6

Nakon što se žele stisne, odstranite obruč od kalupa i stavite tortu na hladno.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu